TEST LIČNOSTI: Odaberite osobu koju biste najmanje željeli da sretnete u mraku i otkrijte šta POTISKUJETE U SEBI

Kiosk
TEST LIČNOSTI: Odaberite osobu koju biste najmanje željeli da sretnete u mraku i otkrijte šta POTISKUJETE U SEBI
.


Slika broj jedan: Sadista

Potiskivanje: Vi ste vjerovatno potisnuli neka iskustva iz najranijih godina života povezana sa autoritativnosti u svom ponašanju, potrebe za dominacijom i sklonosti lošim namjerama. Ako ste izabrali portret ove osobe, vi ste možda potisnuli neka uvredljiva ili štetna ponašanja prema drugima u vaše nesvjesno.

Poricanje: Vi ste vjerovatno potpuno bezopasno i mirno stvorenje, uvijek spremni da pomognete drugima. Ako ste kancelarijski radnik, vašem nadređenom može biti teško da se nositi sa vama. Kada ne želite da učinite nešto, stvarate barijere (npr. kasnite na posao ili pokazujete da ste u lošem raspoloženju). Kada branite sebe, odlučujete se za pasivni otpor i prkos, koji dugoročno iscrpljuje one koji vam stvaraju probleme.

Slika broj dva: Epileptičar

Potiskivanje: Kada govorimo o poremećajima ličnosti povezanim s bolestima mozga, oštećenja i disfunkcije kao što se događa u nekim slučajevima epilepsije, neke od dijagnostičkih značajki mogu biti impulzivnost, razdražljivost, ispadi bijesa i agresije. Ako ovaj krupni gospodin s okruglom glavom izazvala gađenje i strah u vama, vjerovatno ste rano u svom djetinjstvu potisnuli neke od tih osjećaja i ponašanja u svoju podsvijest: impulsivnost, razdražljivost, ispade bijesa i agresije.

Poricanje: Vjerovatno ste ljubazna i mirna osoba. To što nste krotki i prijateljski nastrojeni, pružate dojam odgovorne osobe sa samokontrolom. Stabilni ste u svojim osjećanjima i lako se povezujete s ljudima, idejama i stvarima.

Koju sliku biste izabrali? Evo šta to govori o vašoj ličnosti
Slika broj tri: Katatoničar

Potiskivanje: Neke značajke ovog mentalnog poremećaja su pretjerana stimulacija mašte, spoznaje u cjelini i negativizam. Ako ovaj neobrijan, ali nasmiješen gospodin izaziva negativne osjećaje u vama, možda ste potisnuli neku hiperaktivnost uma, koji bi mogao učiniti da izgubite dodir sa stvarnošću, ako se ne prenese u vaše nesvjesno.

Poricanje: Vi imate tendenciju da usvojite stereotipna ponašanja i ne volite inovacije i promjene. Možda ste stidljiv tip i sramežljiva osoba koja smatra da je posebno teško prilagoditi se novim situacijama. Vaš najveći strah je izgubiti samokontrolu. Malo ste tvrdi, često obrambenog ponašanja i možda zakočena osoba koja nikad ne odstupa od svog ‘kodeksa’ ponašanja.

 

Ne propustite