Seksualna suša: Šta kada muškarac nije raspoložen?

Ljubav
Seksualna suša: Šta kada muškarac nije raspoložen?
Suprotno uvriježenim mišljenjima koje su potvrdila i ćaskanja s prijateljicama, muškarci nisu baš uvijek raspoložena strana.

Ma zamislite, danas ga “boli glava“. Suprotno uvriježenim mišljenjima koje su potvrdila i ćaskanja s prijateljicama, muškarci nisu baš uvijek raspoložena strana. U studiji objavljenoj u “The Journal of Sexual Medicine” 14,4% Amerikanaca objavilo je kako pate od nedostatka seksualnog interesa u trajanju od najmanje dva mjeseca u posljednjih godinu dana. Donosimo vam 6 najčešćih razloga gubitka interesa:

1. Nisko seksualno samopouzdanje
Čak i samo jedan jedini primjer erektilne disfunkcije ove muškarce može pokolebati i učiniti njihov libido manjim. Savjet, skrenite mu pozornost na recimo ljubljenje, dodire.

2. Stres na poslu
Prema studiji, ovo je prvi od razloga niskoga libida. Ukoliko si cijeli dan pod stresom, na kraju radnoga dana tijelo ispušta kortizol i opušta se, ali ne dovoljno da biste doživjeli “užitak“. Pokušajte s dugom predigrom, zajedničkim tuširanjem, možda masažom.

3. Nešto se “ugasilo“ u vezi
Nije iznenađujuće da njegovo tijelo reagira na takav način. Ukoliko u vezi postoji problem, nemojte se iznenaditi ako nije oduševljen pomirbenim seksom. Možda nije “prožvakao“ sve izgovoreno u ljutnji i možda je to prilika da ponovno popričate.

4. Dosadno mu je
Ništa čudno za parove u dugim vezama. Ali, bez panike! Ne shvaćajte to osobno, nego preuzmite inicijativu. Pokažite strast i pustite mašti na volju.

5. Već se sam “poigrao“
Posve moguće, zar ne? Za neke muškarce, pogotovo nakon što “mrvicu ostare“, želja jednostavno nije jednako jaka nakon što se zabave. Samo im pokažite da idući put želite sudjelovati.

6. Ne osjeća se sexy
Možda je umoran. Možda se prejeo i seks mu nije na današnjem repertoaru. Baš kao što se i nama zna dogoditi. Pokušajte s ljubljenjem i maženjem. Možda ga uspijete odobrovoljiti.

Ne propustite