NEBESKI DUET: Ni smrt nije mogla prekinuti neraskidivu vezu dvojice prijatelja!

Show
NEBESKI DUET: Ni smrt nije mogla prekinuti neraskidivu vezu dvojice prijatelja!
Pjevač benda Linkin Park Chester Bennington i Chris Cornell bili su prijatelji koji su zajedno nastupali na turnejama, pjevali duete i družili se van bine.

Pjevač benda Linkin Park Chester Bennington i Chris Cornell bili su prijatelji koji su zajedno nastupali na turnejama, pjevali duete i družili se van bine.

 Međutim, njihovo prijateljstvo od jučer nosi predznak tragičnog. Bennington je, naime, jučer izvršio samoubistvo i to na rođendan Cornella, i to samo nepuna dva mjeseca nakon što se i frontman Soundgardena i Audioslavea izvršio samoubistvo.

 U intervjuu za Radio.com, koji su samo nekoliko dana nakon Cornellove smrti dali članovi Linkin Parka Mike Shinoda i Bred Delson, razgovarano je o tome kako je smrt pjevača Soundgardena izuzetno teško pogodila Benningtona. Bennington je na sahrani svog prijatelja otpjevao hit također pokojnog Leonarda Cohena "Hallelujah".

"Netom pred naš nastup, na kojem smo promovisali novi singl "Heavy", čuli smo strašne vijesti o smrti Chrisa Cornella. Svi smo gledali u Chestera, koji je samo sjedio i zurio u pod. Odlučili smo da na nastupu nećemo svirati "Heavy", već pjesmu "One more light", koja je bila posvećena našem velikom prijatelju Cornellu", priča Shinoda, pa nastavlja:

"Međutim, kada smo izašli na binu, Chester nije mogao pjevati. Na pola pjesme je počeo grcati, gubio je glas, preskakao cijele strofe. Nije je mogao otpjevati. Bio je potpuno skršen vijestima o smrti Chrisa Cornella", dodao je gitarista Linkin Parka.

Bennington je bio kum 11-godišnjem sinu Chrisa Cornella, Chrisu junioru, a porodica Cornell je pjevača Linkin Parka smatrala svojom porodicom, što su i naveli u saopćenju nakon samoubistva.

 "Porodica Cornell je u žalosti zbog vijesti o Chesteru Benningtonu. U vrlo kratkom vremenu izgubili smo još jednog člana naše porodice. Chesteru, počivaj i miru anđele", prenio je poruku porodice Cornell njihov glasnogovornik. Koliko su Bennington i Cornell bili povezani, najbolje pokazuje pismo, koje je Chester napisao svom mrtvom prijatelju.

"Sanjao sam Beatlese prošlu noć. Probudio sam se dok mi je u ušima svirao Rocky Raccoon, uz supruginu zapanjenu facu. Ona mi je rekla da je moj veliki prijatelj preminuo. Misli su mi u sekundi bile preplavljene s tobom i počeo sam plakati. Još uvijek plačem, ispunjen sam tugom, ali i zahvalnošću jer sam proveo neke prekrasne trenutke s tobom i tvojom porodicom. Inspirisao si me na načine kojih nisi bio ni svjestan. Tvoj talent je bio kristalno čist i neokaljan, tvoj glas je bio užitak i bol, ljutnja i oprost, ljubav i nemir, sve spojeno u jednom. Upravo sam gledao video na kojem ti pjevaš "A day in the life" od Beatlesa i sjetio sam se svog sna. Želio bih misliti da si se na taj način oprostio od mene. Ne mogu zamisliti svijet bez tebe. Molim se da pronađeš mir u sljedećem životu. Šaljem svu ljubav ovog svijeta tvojoj supruzi i djeci, prijateljima i porodici", napisao je Bennington.

Nepuna dva mjeseca nakon Cornellove smrti i ovog pisma, Bennington je pošao stopama svog prijatelja, s kojim se ponovo našao u nekom nebeskom duetu, a svijet muzike u strašno kratkom roku ostao je, ne samo bez dva velika prijatelja, već dvojice genijalaca koji su ostavili neizbrisiv trag u svijetu muzike...

 

(Avaz.ba)

Ne propustite