Šestero djece glumaca koji su napustili sjaj Hollywooda i potpuno promijenili profesije

Nekad i Sad
Šestero djece glumaca koji su napustili sjaj Hollywooda i potpuno promijenili profesije
Dječije zvijezde su krucijalan dio Hollywooda već generacijama, ali dosta njih na kraju završi radeći druge poslove koji nemaju nikakve veze s glumom.

Mara Wilson

mara
Tokom 1990-ih skoro da nije bilo filma u kojem nije bilo Mare Wilson. Glumila je u filmovima "Čudo u ulici 34", "Hednostavna želja", "Matilda", "Gospođa Doubtfire" i drugim. Ali kada je postala tinejdžerka prestala je glumiti. 

maraa
"Imala sam 13 godina, bila sam čudna i nespretna, te nisam bila toliko slatka kao kada sam bila dijete. Hollywood me tada nije želio, a ni ja nisam imala želju glumiti. 

Bio je to zajednički raskid", kazala je Wilson koja se danas bavi pisanjem, te je aktivistica za prava LGBT populacije.

Mary Badham

mary


Roman Harpera Leeja "Ubiti pticu rugalicu" postao je doslovno fenomen čim je objavljen 1960. godine. Kada je napravljena adaptacija za velike ekrane, Mary Badham je igrala ulogu Scout, mlade djevojke koja bila narator knjige. 

Bila je najmlađa glumica ikada nominovana za Oskara za najbolju sporednu glumicu. Glumila je u još nekoliko filmova 1960-ih godina, ali je odustala od glume s jednim malim izuzetkom 2005. godine kada je imala je manju ulogu u filmu "Our Very Own".

maryy


Danas radi kao restaurator i koordinator za testiranje na koledžu, ali često piše o svom glumačkom iskustvu.

"Kada sam se povukla nisam bila dijete, ali ni žena, negdje između. Tada nisu pisali scenarija za taj uzrast", kazala je.

 

Ne propustite