Društvena video mreža za žene - VProud

Internet
Društvena video mreža za žene - VProud
“VProud je nastao zbog potrebe da žene na jednom mjestu raspravljaju o svemu što ih zanima, a da ih pri tome niko ne osuđuje”, ideja je kojom se vodi osnivačica ove platforme, Karen Cahn.

 

VProud.tv je nastao zbog potrebe da žene na jednom mjestu raspravljaju o svemu što ih zanima, a da ih pri tome niko ne osuđuje”, ideja je kojom se vodi osnivačica ove platforme, Karen Cahn.

Karen Cahn već 15 godina radi u digitalnim medijima, i to na AOL-u, YouTubeu i Googleu. Svo iskustvo koje je stekla u svom radu iskoristila je da pokrene novi projekat, projekat video platforme za žene - VProud.tv.

Ideja da svaka tema počinje sa video-pitanjem, a ostale članice izražavaju svoje slaganje ili neslaganje, novitet je koji je se već sada pokazao odličnim.

Za registraciju je potrebna provjera identiteta preko javnih Facebook, Twitter ili G+ profila, a od interesantnih funkcija koje ovu platformu odvajaju od sličnih mreža, svakako treba izdvojiti i inteligentno filtriranje komentara u kojima se nalaze govor mržnje, psovke, prozivke i slično. Tu je i ikonica koja omogućava samim korisnicima da označe neadekvatne odgovore (troll ikonica), pa se oni sa velikim brojem negativnih ocjena automatski sakrivaju.

screen-shot-2014-11-06-at-13-38-23

 

Ne propustite