OPREZ! Mijenjate li bebama pelene na ovaj način – MOŽETE IM OŠTETITI KRALJEŽNICU! (VIDEO)

Mame i bebe
OPREZ! Mijenjate li bebama pelene na ovaj način – MOŽETE IM OŠTETITI KRALJEŽNICU! (VIDEO)
Uobičajeno mijenjanje pelena, u kojem se djetetu u zrak dižu i savijaju nogice i guza kako bi se podmetnula pelena, stvara pritisak na djetetovu kralježnicu što može izazvati i stanje koje se naziva cervikalna lordoza -

Liječnica i kiropraktičarka  Emily Puente iz zdravstvene ustanove "Bridge Family Chiropractic" upozorila je da većina roditelja pogrešno bebama mijenja pelene i pokazala sigurniji i jednostaniji način za to.

Uobičajeno mijenjanje pelena, u kojem se djetetu u zrak dižu i savijaju nogice i guza kako bi se podmetnula pelena, stvara pritisak na djetetovu kralježnicu što može izazvati i stanje koje se naziva cervikalna lordoza - pretjerana zakrivljenost kralježnice u donjem dijelu leđa. Osobito su osjetljive skroz malene bebe koje još ne puze.

Osim toga pritisak na donji dio leđa, koji se događa ako na pogrešan način mijenjate pelene, može pojačati kolike i izazvati probavne probleme i konstipaciju kod bebe.

Previjanje bebe na način koji preporučuje liječnica Puente čuva djetetovu kralježnicu. Bebu odignite od podloge sa strane i jednostavno podmetnite pelenu. Detaljnije upute su u videu.

Ne propustite