Otkrivamo vam tajnu zašto se Francuskinje ne debljaju

Praktična žena
Otkrivamo vam tajnu zašto se Francuskinje ne debljaju
Za Francuskinje ključna je umjerenost.

Žene iz Pariza, bez ikakvog truda održavaju besprijekornu liniju, tako se bar čini. Elissa Goldenberg, novinarka portala mindbodygreen, se prije četiri godine se preselila u Pariz.

Prije par dana odlučila je podijeliti sa svojim čitateljima tajne lijepe linije, koja krasi žene iz Francuske već desetljećima.

- Već nakon kratkog vremena mojeg boravka u Parizu, shvatila sam da stil života koji sam imala nije održiv

- ili dobar za širinu mojeg struka. Ali, nisam znala kako to promijeniti. Živjela sam kao lokalac, zar ne? Činilo se da žene iz Pariza, s kojima sam svakodnevno provodila vrijeme, bez ikakvog truda održavaju besprijekornu liniju, predivnu kožu i taj neki, je ne sais quoi seksepil. Ipak, nikad nisam vidjela da je itko od njih pod stresom zbog toga hoće li stići na popodnevni trening ili da isprobavaju novu dijetu ili nekakav detoks. Bila sam zaintrigirana - koja je njihova tajna? - piše Goldenberg.

- Iako ne mogu tvrditi da sam riješila misteriju, mogu podijeliti pet načina kako francuske žene znaju živjeti ispravno

- i u tom procesu ostati vitko i sretno - objašnjava Goldenberg.

 

1. Za Francuskinje ključna je umjerenost

Iako je francuska kuhinja poznata po svojim kremastim umacima, sirevima, dekadentnim desertima i divnim vinima, Francuzi ne jedu stalno takvu hranu. A kad ju jedu, jedu male porcije, dovoljne da zadovolje želju. Ista tako, žene iz Francuske si ne brane ponekad si priuštiti neku slasticu.

Francuska kuhinja je jako bitna stavka u životu tih ljudi, dio je kulture i regionalni ponos, ali to ne znači da će svaki obrok biti kao gozba. Ali, vino je dio svakog obroka, ponovo umjereno. pije se jer pruža zadovoljstvo, polako i umjereno.

 

Ne propustite