Problematično djetinjstvo princeze Diane: Njen život u fotografijama, dok se svijet sprema obilježiti 20 godina od njene smrti!

Nostalgija
Problematično djetinjstvo princeze Diane: Njen život u fotografijama, dok se svijet sprema obilježiti 20 godina od njene smrti!
Možda je postala jedno od najprepoznatljivijih lica na svijetu, ali pogledajte i slike princeze Dajane koja se igra s njezinim braćom i sprema se za školu.

Gotovo je prošlo 20 godina od kako je Diane, princeze Walesa, umrla je u strašnoj prometnoj nesreći u francuskom tunelu. Dok se njezina porodica priprema za obilježavanje obljetnice sljedećeg mjeseca, Sunday Mirror slavi što je princeza ikad postojala.

Možda je postala jedno od najprepoznatljivijih lica na svijetu, ali pogledajte i slike princeze Dajane koja se igra s njezinim braćom i sprema se za  školu.

Živjela je na posjedu Sandringham s roditeljima i starijim sestrama Sarah i Jane i mlađim bratom Charlesom. Imala je guvernantu, prije nego što su je poslali u školu.

U nastavku pogledajte njene slike iz djetinjstva..

Na slici je sa njenim bratom Brusom Spenserom koji je bio mlađi od nje tri godine

Diana je imala 13 godina kada je njezin otac naslijedio titulu Earl Spencera i preselio ih u Althorp, porodično mjesto u Northamptonshireu, gdje je postala je poznata kao Lady Diana

Rekla je svome ocu svoje predosjećaje: "Znam da ću se udati za nekoga ko je poznat u javnom oku."

Nakon završene škole, preselila se u London, radila kao čistačica i dadilja, prije nego što je bila imenovana za asistenta u vrtiću.

Šest godina nakon što je predvidjela, neobuzdana je 19 godina bila djevojka tridesetogodišnjeg princa Charlesa. Nakon sedmodnevnog udvaranja, zaprosio ju je.

(Novi.ba)

 

Ne propustite