ŽELITE LI UNUKE prestanite pušiti u trudnoći!

Mame i bebe
ŽELITE LI UNUKE prestanite pušiti u trudnoći!
Liječnici iz dana u dan upozoravaju na štetne posljedice pušenja u trudnoći, ali nekako se mnoge trudnice na to oglušuju

Liječnici iz dana u dan upozoravaju na štetne posljedice pušenja u trudnoći, ali nekako se mnoge trudnice na to oglušuju. Ipak, ako sve i prođe u redu s djetetom, to ne znači da je opasnost prošla. Naprotiv, ne riskirajte želite li imati unuke jer djevojčice koje su izložene duhanu u majčinoj utrobi imaju veće izglede za pobačaj, pokazuje istraživanje.

Štetan utjecaj cigareta u maternici također povećava rizik od prijevremenog poroda. Nasreću, nije dokazana veza između izloženosti duhanu u trudnoći i smanjene plodnosti.

“Žene čije su majke pušile u trudnoći imale su veću vjerojatnost da ostanu trudne, no ova studija sugerira da se to jednostavno može povezati s činjenicom da su zatrudnjele u ranijoj dobi, što se može odnositi na socioekonomski status. Ta trudnoća, ipak, bila je mnogo rizičnija”, kaže dr. Sohinee Bhattacharya, analitičarka trunoće i poroda.

Pušenje u trudnoći nije ilegalno, iako neki stručnjaci smatraju da bi trebalo biti, s obzirom na silnu štetu koju čini fetusu u razvoju. Drugi, pak, misle kako bi takva mjera ozbiljno narušavala slobodno pravo majke na izbor, piše Daily Mail.

Ne propustite