NEMOJTE UPASTI U ZAMKU: Znakovi po kojima ćete prepoznati loš restoran kada idete na odmor!
Iskusni znalci imaju savjete za mnoge još uvijek neiskusne goste koji se olako daju navući na lošu restoransku ponudu čak i kada je naizgled ponuđena na ekskluzivan način.
3. PREŠIROKI JELOVNICI
Niti jedna kuhinja sa šest do dvanaest zaposlenih, što je standardni format malo većih restorana, ne može isporučivati burgere i pizze, pastu i salate, škampe, školjke i velike ribe. Kada ugledate restorane koji nude sve navedeno ili odlaze u još veću širinu, zaobiđite ih u najširem luku.
4. VLAŽNI OVALI S RIBAMA
Budimo realni, većina restorana na moru prodaje smrznutu ribu. Neki restorani ribu odmrzavaju u moru kako bi sačuvali privid svježine. Ako na dnu ovala s ribama ugledate puno tekućine koja katkad poprima ružičastu boju razvodnjene krvi, možete biti sigurni da je riba bila smrznuta, koliko vas god konobar uvjeravao da je svježa. Škampe sa zelenocrnim oklopima nemojte ni pogledati.