NEMOJTE UPASTI U ZAMKU: Znakovi po kojima ćete prepoznati loš restoran kada idete na odmor!
Turstička sezona ide k svom vrhuncu, a s obale Jadrana u medije stižu i pohvale i pokude na račun ovosezonske ponude u ugostiteljskim objektima.
Kako to bude, pritužbi je uvijek više jer se po pravilu veća graja diže oko loše usluge i precijenjene hrane i pića. Zato iskusni znalci imaju savjete za mnoge još uvijek neiskusne goste koji se olako daju navući na lošu restoransku ponudu čak i kada je naizgled ponuđena na ekskluzivan način.
1. PLOČE S FOTOGRAFIJAMA HRANE
U većini slučajeva riječ je o velikim generičkim, mutnim fotografijama uvijek istih jela (meso sa žara, neka riba ili rakovi, pizza). Te fotografije nisu snimljene u tom restoranu i cilj im je izazvati želju za hranom asocijacijama na poznate okuse. Većinu restorana koji se reklamiraju fotografijama hrane, a ne pripadaju fast foodu ili sushi barovima, valja izbjegavati.
2. MIRISI
Ako se oko restorana širi onaj teški miris starog ulja u kojem se pržila riba i zagorenog češnjaka, ne dajte mu šansu. Kako god vam voditelj ili konobar pokušavali objasniti te mirise, opravdanja za loše sastojke, loše prakse i kuhinje koje nisu besprijekorno čiste jednostavno ne može biti.