NEMOJTE UPASTI U ZAMKU: Znakovi po kojima ćete prepoznati loš restoran kada idete na odmor!

Zanimljivosti
NEMOJTE UPASTI U ZAMKU: Znakovi po kojima ćete prepoznati loš restoran kada idete na odmor!
Iskusni znalci imaju savjete za mnoge još uvijek neiskusne goste koji se olako daju navući na lošu restoransku ponudu čak i kada je naizgled ponuđena na ekskluzivan način.

Turstička sezona ide k svom vrhuncu, a s obale Jadrana u medije stižu i pohvale i pokude na račun ovosezonske ponude u ugostiteljskim objektima.

Kako to bude, pritužbi je uvijek više jer se po pravilu veća graja diže oko loše usluge i precijenjene hrane i pića. Zato iskusni znalci imaju savjete za mnoge još uvijek neiskusne goste koji se olako daju navući na lošu restoransku ponudu čak i kada je naizgled ponuđena na ekskluzivan način.

 

1. PLOČE S FOTOGRAFIJAMA HRANE

U većini slučajeva riječ je o velikim generičkim, mutnim fotografijama uvijek istih jela (meso sa žara, neka riba ili rakovi, pizza). Te fotografije nisu snimljene u tom restoranu i cilj im je izazvati želju za hranom asocijacijama na poznate okuse. Većinu restorana koji se reklamiraju fotografijama hrane, a ne pripadaju fast foodu ili sushi barovima, valja izbjegavati.

2. MIRISI

Ako se oko restorana širi onaj teški miris starog ulja u kojem se pržila riba i zagorenog češnjaka, ne dajte mu šansu. Kako god vam voditelj ili konobar pokušavali objasniti te mirise, opravdanja za loše sastojke, loše prakse i kuhinje koje nisu besprijekorno čiste jednostavno ne može biti.

Ne propustite