OVO ČAK NI NJEGOVA SUPRUGA NIJE ZNALA: Otkrivena tajna legendarnog Bate Živojinovića!

Nostalgija
OVO ČAK NI NJEGOVA SUPRUGA NIJE ZNALA: Otkrivena tajna legendarnog Bate Živojinovića!
Nađa Rodić jedna je od najvećih zvijezda jugoslovenskog glumišta, koja iza sebe ima decenije besprijekorne karijere i uloga koje niko nije odigrao kao ona. Osim što je bila prijateljica sa Desankom Maksimović, Nađa je i bila jako bliska sa Lulom i Batom Živojinovićem.

Nađa Rodić jedna je od najvećih zvijezda jugoslovenskog glumišta, koja iza sebe ima decenije besprijekorne karijere i uloga koje niko nije odigrao kao ona. Osim što je bila prijateljica sa Desankom Maksimović, Nađa je i bila jako bliska sa Lulom i Batom Živojinovićem.
 
Ona je u jednom intervjuu otkrila tajne o legendarnom Valteru, koje je malo ko znao:
 
"Moj suprug Strahinja i Bata su odrasli zajedno. On je bio kao član porodice Rodić. Zajedno su upisali glumačku školu. Zahvaljujući akademskom pozorištu i rediteljki Sonji Jovanović koja je dva mangupčića ocijenila da su talentovani i usmjerila ih na pravi put, ka umjetnosti, pozorištu."

"Povod za upisivanje bila je i njihova velika ljubav prema kaubojskim filmovima. Htjeli su i oni da budu kauboji, u džins pantalonama sa velikim šeširima i revolverima. Po završetku školovanja, Bata je hteo da se bavi filmom, a Straja režijom. Kako ga je Bog stvorio ležernog, nije podnosio da ga tamo neki reditelji maltetiraju, kao recimo Bata Konjević, da 11 puta ponoviš scenu. Govorio je: "Vrati Strahinja, ne valja, misli šta radiš. Vrati ponovo. Manje banči. Batali te cigarete. Na probu se ne dolazi mamuran. Idemo ponovo. Ne valja ništa. Pusti glas. Što si se stisao?! Vrati, pa vrati…"

bata-zivojinovic

Tada se Strahinja iznervirao, bacio šešir i napustio probu i rekao "NIKAD VIŠE"! I tako je bilo, upisao je Beogradsku akademiju, postao reditelj, i onda je naravno on tjerao glumce, vraćao i maltetirao. Da bi napravio onakvu predstavu kakvu je on zamislio koncepcijski. Bata i Lula su se vjenčali, malo pre Strahinje i mene, a onda smo i mi za njima."

"Često smo išli na kuhani đevrek kod Đeram pijace. Jeli ga uz ovčje kiselo mlijeko. Smijali se kada god je bilo moguće, družili se, skromni, bez para. Umoljavalali moju svekrvu Jovanku da nam da neki dinar za sladoled ili bioskop. Mladi, lijepi, zaljubljeni bez para u džepu, a srećni. Ubrzo se rodio Batin sin Miljko, a odmah za njim i naš sin, Alek. Zatim njihova kćerka Jelena, a za njom naša kćerka Sandra. Lula i ja smo sa djecom u kolicima, svraćale u park, čavrljale, povremeno se i ljutile na Batu i Straju, jer su često zaglavljivali u kafanu, i ostajali do zore. Dosta godina kasnije, zaigrala sam sa Batom u seriji "Seljaci" reditelja Dragoslava Lazića. Prije početka snimanja, Bata se operisao i pojavio mu se šećer u krvi. Lula nam je davala instrukcije, da pripazimo na njega. Da ne puši i ne jede slatko. I šta će se desiti... Jednom, u pauzi snimanja, neko iz ekipe je slavio rođendan i pojavila se velika čokoladna torta. Otpjevali smo rođendansku pjesmu, dobili po parče i navalili da jedemo. I Bata je hteo parče! Ali mu je rečeno, Bato, rekla je Lula da ne smeš! Bilo nas je mnogo, a torte, sve manje. Kada je Bata shvatio da je uskoro neće biti, zgrabio je ostatak, jedno veliko parče, i sa sve tacnom, otišao u garderobu, zaključao se, da ga niko ne ometa, i kroz vrata vikao: "Mamu vam je*em, mene ste našli da zajebavate!" Sve je pojeo. Naravno, Luli niko nije smeo da kaže šta se na snimanju tog dana dogodilo" kazala je ona.


 
Bata je preminuo 23. maja prošle godine.

(kurir.rs) 

Ne propustite