VEOMA BLIZU

ISTRAŽIVANJE KAŽE: U ovoj europskoj zemlji žive najbolji muževi

Objavljeno:11.07.2017 - 23:02
A A A Times Arial

Rezultati nedavnog istraživanja Svjetske organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj, otkrili su gdje u Europi žive najbolji muževi, a odgovor će oduševiti sve slobodne žene, koje su trenutno u potrazi za jednim.

Naime, oni se skrivaju u Sloveniji, a do rezultata su doveli podaci o vremenu, koje muškarci utroše na pomaganje svojim ženama.

Kod Slovenaca je to 114 minuta dnevno, provedenih u obavljanju kućanskih poslova, što je odličan rezultat u usporedbi s npr. Indijcima, kod kojih se radi o svega 19 minuta.

Na drugom mjestu našli su se Danci pa Estonci, a na četvrtom Francuzi, s 98 minuta utrošenog vremena.

 

U nekim slučajevima, kao što su npr. usporedbe s Indijcima, različite brojke dolaze uslijed velikih kulturoloških razlika, no ni Europljani iz nekih razvijenijih zemalja nisu puno vrjedniji po tom pitanju. Tako susjedi Talijani u kućanskim poslovima provedu manje od sat vremena dnevno, Mađari malo više od toga, a Turci tek 21 minutu, prenosi Index.

Podjela poslova direktno je povezana s razlikom u muškim i ženskim plaćama. Žene, koje obično zarađuju manje, kućanske obaveze tako žele preuzeti na sebe, kako bi nadoknadile tu razliku.

Pogađate, ta razlika je najmanja u skandinavskim zemljama.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!