"Budite na oprezu!" NOVA OLUJA S TUČOM POHARALA REGION, vjetar čupao stabla, krovove!

Region
"Budite na oprezu!" NOVA OLUJA S TUČOM POHARALA REGION, vjetar čupao stabla, krovove!
Meteorolozi su za danas navečer najavili oblačnije vrijeme, mjestimično uz pljuskove s grmljavinom koji mogu biti izraženiji i praćeni pojačanim vjetrom, ponegdje i tučom.

Kako su meteorolozi najavili, promjena vremena već je stigla u neke dijelove Hrvatske.

Tuča veličine lješnjaka je danas padala na području oko Maclja, Bednje i Jesenja, prenosi Index.hr

Ljudi javljaju kako je sve uništeno na području Bednje - vinogradi, kukuruz, voćnjaci...

Podsjetimo, meteorolozi su za danas navečer najavili oblačnije vrijeme, mjestimično uz pljuskove s grmljavinom koji mogu biti izraženiji i praćeni pojačanim vjetrom, ponegdje i tučom.

"Vrlo jaki olujni sustav približava se našoj obali, ako preživi, a vjerojatno hoće, bit će jakog vjetra, grmljavine, kiše i velika mogućnost za tuču, zato budite na oprezu!", upozoravaju iz Crometea.

Ogromne štete oko Varaždina

Nevrijeme s tučom veličine oraha pogodilo je u utorak poslijepodne ivanečki kraj u Varaždinskoj županiji.

 

Nakon vrhunca toplinskog vala, s temperaturama do 36 Celzijevih stupnjeva, dijelove Varaždinske županije u utorak je pogodilo grmljavinsko nevrijeme. I dok su neka područja prošla samo s pljuskom i grmljavinom, u zapadnom dijelu županije padala je tuča veličine oraha praćena jakim vjetrom. Ivanečki vatrogasci intervenirali su zbog oštećenog krovišta obiteljske kuće.

Informacije o šteti stižu i iz Varaždinskih Toplica, gdje je jak vjetar rušio i čupao stabla u zaštićenom perivoju uz termalne izvore i arheološki kompleks.

 

Ne propustite