OVO ZASIGURNO NISTE ZNALI: Evo ko je bio rođeni brat Nikole Simića (FOTO)

Nostalgija
OVO ZASIGURNO NISTE ZNALI:  Evo ko je bio rođeni brat Nikole Simića (FOTO)
Malo je poznato da je rođeni brat Nikole Simića bio izvrstan glumac poznat širom nekadašnje Jugoslavije.

Malo je poznato da je rođeni brat Nikole Simića bio izvrstan glumac poznat širom nekadašnje Jugoslavije.

Slavni glumac Nikola Simić (1934-2014) bio je jedan od najboljih i najmaestralnijih srpskih i jugoslovenskih glumaca i vječiti kralj komedije. Sigurno niste znali da je njegov rođeni brat bio Slavko Simić, takođe glumac.

Nikola Simić važio je za glumca koji ljubomorno čuva svoj privatni život. Volio je scenu, glumu i svoj poziv, ali o porodici je nerado govorio. Zato i ne čudi činjenica da je malo ljudi koji znaju da je njegov deset godina stariji rođeni brat bio takođe izuzetan glumac, koji se u početku nije slagao s tim da se Nikola bavi glumom.

nikola

Slavko Simić (1924-2007) volio je, pored glume, da piše, te je objavio i svoje razgovore sa Ivom Andrićem. Nekadašnji predsjednik Saveza dramskih umjetnika Srbije dobio je Vukovu nagradu u isto vrijeme kad je i njegov rođeni mlađi brat Nikola Simić dobio Ćurana za komediju.
Njegova prva uloga na filmu bila je 1947. u ostvarenju Živjeće ovaj narod prema tekstu Branka Ćopića, a jedna od posljednjih bila je uloga pijaniste u prvoj sezoni serije Otvorena vrata.

Slavko Simić je umro u Beogradu u 83. godini.

 

(Telegraf.rs)

Ne propustite