Na današnji dan je ROĐENA ŽENA za kojom je TUGOVALA CIJELA REGIJA

Nostalgija
Na današnji dan je ROĐENA ŽENA za kojom je TUGOVALA CIJELA REGIJA
Da je poživjela, Ena Begović danas bi napunila 57. godina

Da je poživjela, Ena Begović danas bi napunila 57. godina, rođena je 8. jula 1960. godine u Trpnju na otoku Pelješcu. Gimnaziju je upisala u Dubrovniku, a u to ju je vrijeme počela zanimati i gluma pa se priključila u pa se pridružila studentskom kazalištu Lero.

Na jednoj od tih predstava primijetio ju je redatelj Lordan Zafranović i ponudio joj ulogu u filmu "Okupacija u 26 slika". Ena je u to vrijeme imala samo osamnaest godina, a u spomenutom filmu se pojavila gola.

Iako se proslavila kao glumica, to nije bio Enin prvi izbor. Kad je tek došla u Zagreb, upisala je Pravni fakultet, a na Akademiju dramskih umjetnosti odlučila se tek kasnije na nagovor kolega.

Najpoznatija je po ulozi barunice Castelli u "Glembajevima" za koju je 1988. trebala dobiti nagradu "Zlatna arena" za najbolju epizodnu žensku ulogu. Nagradu je odbila jer je ona tu ulogu smatrala glavnom.

Iako je bila jedna od najslavnijih domaćih glumica i kao takva uživala veliku pozornost medija, Ena je svoj privatni život uglavnom držala za sebe.

Za Josipa Radeljaka se udala  2000. godine, a uskoro potom rodila je kćerkicu Lanu.

Iste godine je zajedno sa suprugom Dikanom, njegovim sinom Leom, svojom majkom i jednomjesečnom kćerkicom krenula u posjet obiteljskoj prijateljici.

Automobilom je upravljao mladi Leo Radeljak, a kad je Dikan zatražio da preuzme volan, obojica su izašli iz terenca kako bi se zamijenili. U tom je trenutku automobil otklizao unatrag i završio u provaliji.

Ena Begović zadobila je prijelome lubanje i preminula na mjestu.

 

(Novi.ba/Index.hr)

 

Ne propustite