Banja Luka: Skup podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću 11. jula

Aktuelno
Banja Luka: Skup podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću 11. jula
U Banjoj Luci će u utorak, 11. jula ove godine na godišnjicu genocida biti održan skup pod nazivom „Podrška generalu Ratku Mladiću-stop lažima o Srebrenici“, a koji organizuje udruženje „Srpski sabor zavetnici“.

U Banjoj Luci će u utorak, 11. jula ove godine na godišnjicu genocida u Srebrenici biti održan skup pod nazivom „Podrška generalu Ratku Mladiću-stop lažima o Srebrenici“, a koji organizuje udruženje „Srpski sabor zavetnici“.

Portparol Policijske uprave Baja Luka Marija Markanović rekla je da je odobren zahtjev za održavanje skupa, koji će biti održan 11. jula, a okupljeni će sa Trga Krajine ići Gospodskom ulicom do Hrama Hrista Spasitelja.

Kako je najavljeno, pripadnici PU Banjaluke osiguravat će ovaj skup, pišu Nezavisne novine.

U Srebrenici će u utorak 11. jula biti ukopano preko 70 žrtava genocida koji je počinjen u julu 1995. godine, kada je ubijeno preko 7.000 muškaraca i dječaka, a preko 40.000 žena, starijih i djece protjerano.

Ratku Mladiću se kao bivšem komandantu Vojske Republike Srpske u Haagu trenutno sudi za genocid u Srebrenici i druge zločine u BiH, a prvostepena presuda se očekuje u novembru.

Do sada pred Haškim tribunalom i Sudom BiH je osuđeno ukupno 43 osobe na oko 600 godina zatvora i tri doživotne kazne za genocid i druge zločine u Srebrenici.

 

Ne propustite