A NISU SE PODNOSILI: Ovaj glumac spasio je život Bati Stojkoviću! (FOTO+VIDEO)

Nostalgija
A NISU SE PODNOSILI: Ovaj glumac spasio je život Bati Stojkoviću! (FOTO+VIDEO)
Malo je falilo da snimanje kultnog filma ''Ko to tamo peva'' obilježi velika tragedija.

Malo je falilo da snimanje kultnog filma ''Ko to tamo peva'' obilježi velika tragedija.

Jedan od najkultnijih filmova domaće kinematografije svakako je "Ko to tamo peva". Citati iz njega se izgovaraju svakodnevno, a scene i poslije 37 godina od snimanja burno diskutuju i prepričavaju. Ipak, čak ni najveći fanovi ovog ostvarenja ne znaju da je malo falilo da čitav projekat obilježi velika tragedija!

Priča o navodnoj netrpeljivosti dva barda srpskog glumišta Pavla Vuisića i Danila Bate Stojkovića često je prepričavana. Mišljenja o tome ima li u njoj istine podjeljena su, ali svakako je bila riječ o intenzivnom i komplikovanom odnosu dvojice velikih glumaca i kolega.

filmm
Jedna od najnevjerovatnih priča u srpskoj kinematografiji i dobar pokazatelj odnosa između ovih velikana dogodila se za vrijeme snimanja kultnog filma "Ko to tamo peva", a njenu istinitost u jednom intervjuu je portvdila i Batina supruga Olga,prenosi Pink. Sticajem okolnosti, Paja je tada spasao život Bati!

Sigurno se sjećate scene u kojoj se Batin lik, nakon što su ga već proglasili mrtvim, pojavljuje plivajući u reci. Kadar je sniman u mutnoj i ledenoj Tisi i bezbroj puta je ponavljan tako da se Bata propisno smrzao.

Plan je bio sljedeći - on je trebalo da otpliva do sredine rijeke i da ga onda kamerman snima kako pliva nazad. To je ono što su gledaoci i vidjeli u filmu.

Ono što nije prikazano bila je činjenica da se Bata zamalo udavio! Naime, pošto je bilo hladno, pronašli su mu gornji dio ronilačkog odijela koje je trebalo da nosi ispod odjeće. Kako je Bata bio krupan, gumeno odijelo je jedva od nekud iskopano, a on se jedva uvukao u njega. Od silnog napora gacanja kroz mulj do koljena, Bati je pozlilo. Malo odelo ga je gušilo, ali u prvi mah filmska ekipa nije primjetila ništa čudno.

 
Jedino je Pavle, vrsni poznavalac rijeke i čovjek koji je dobar dio života proveo kraj vode, shvatio u kakvoj opasnosti se Bata nalazi. Uskočio je u vodu, izvadio nož i presjekao to gumeno odijelo kako bi Bata došao do vazduha. Glumac je već bio skroz poplavio.

Ne propustite