Njena beba ima 2 sedmice i ne stavlja joj PELENE. Uči je da koristi toalet

Mame i bebe
Njena  beba ima 2 sedmice i ne stavlja joj PELENE. Uči je da koristi toalet
Pelena se koristi kada roditelji ne umiju ili ne žele da čitaju bebine signale.

Sindi Lever iz Australije kaže da uči svoju kćerku na nošu od trenutka kada je rođena. Kako objašnjava, radi se o "komuniciranju o pražnjenju", tehnici u kojoj roditelj koristi tajming, signale djeteta i intuiciju kako bi predvidio kada je djetetu vrijeme za toalet.

Kako kaže, kad je rekla mužu da planira da isproba ovu tehniku, reagovao joj je tako što joj je rekao da je potpuno luda. Ali, kaže i da se on sada slaže sa njom.

Sindi svoju kćerkicu Kloe vodi do umivaonika kad god pomisli da je vrijeme za toalet, i onda pokušava da je nagovori da piški ili kaki. Inače, ova tehnika je prilično popularna u Africi, ali ne i u zapadnoj kulturi. A Sindi vjeruje da se bebe ni po čemu ne razlikuju od odraslih i da ništa više od nas ne žele da se opogane.

 

- Pelena se koristi kada roditelji ne umiju ili ne žele da čitaju bebine signale. A ako se taj njihov instinkt ignoriše duže od šest mjeseci, u potpunosti će nestati - tvrdi Sindi i dodaje da baš kao što svaki roditelj zna kada mu je djete umorno, zna i kada mu se ide u toalet.

 

A dok je drži nad umivaonikom, ona bebi ponavlja riječi poput "piški" ili "kaki".

- Ako konstantno koristimo iste riječi, moći ćemo da komuniciramo i kada raste, i tako će lakše shvatiti da nije u redu da se prazni svuda, već samo na dogovorenom mjestu - zaključuje na kraju ova mama.

Ne propustite