PEPE IMAZ: Nisam kriv za Novakov pad, pomogao sam mu!

Drugi pišu
PEPE IMAZ: Nisam kriv za Novakov pad, pomogao sam mu!
Mnogi ga smatraju guruom srpskog tenisera

Kontroverzni Španac Pepe Imaz, kojeg mnogi nazivaju guruom, tvrdi da nije krivac za pad u igri Novaka Đokovića, štaviše, kaže da mu je prije četiri godine pomogao da krene u nezadrživ nalet ka teniskom vrhu.

Imaz tvrdi da se uopšte ne miješa ni u jedno sportsko pitanje u Đokovićevoj karijeri, pa da samim tim nije imao baš nikakav uticaj na to što je Novak drastično pao u formi u posljednjih godinu dana i ni ne liči više na nepobjedivog šampiona, kakav je bio prije toga.

"Sa Novakom samo dijelim svoja lična iskustva. Nemam ulogu u sportskom aspektu. To što pričamo mu je pomoglo prije četiri godine, tada nije gubio intenzitet igre i energiju", ispričao je Imaz za magazin "The Break", a prenosi Mondo. Španac smatra da je Đoković jednostavno preforsirao sebe, da je išao preko svojih mogućnosti i da je to došlo na naplatu.

"Kada je Novak osvojio Rolan Garos, uradio je to nakon što je gurao neprekidno šest ili sedam godina... Tokom tog vremena nije previše obraćao pažnju na odmor, koji je morao da ima. Možda je mogao da uzme odmor poslije Rolan Garosa, ali je to bila teška odluka, jer su Vimbldon i Olimpijske igre dolazili veoma brzo", istakao je Imaz. I on je potvrdio da Novak ima ogromnu želju da se vrati na tron.

"On je prvi koji želi ponovo da pobjeđuje. Ali, nekada se dogodi da jednostavno nemate dovoljno rezervi u svom tijelu", dodao je Pepe Imaz.

Ne propustite