Opkladio se sa roditeljima i POSTAO MILIONER

Zanimljivosti
Opkladio se sa roditeljima i POSTAO MILIONER
Napustio je školu, jer je smatrao da je gubljenje vremena, i učio je od kuće.

Prije tri godine Erik Finman se opkladio sa roditeljima da ukoliko  postane  milioner do svoje 18 godine, ne morati ići na fakultet. Napustio je školu, jer je smatrao da je gubljenje vremena, i učio je od kuće.

Prošle nedjelje Erik je proglasio pobjedu.

– Dobio sam opkladu od milion dolara sa mojim roditeljima. Zahvalan sam svima – objavio je u utorak. Njegova priča je obišla svijet.

Sve je počelo 2011. godine, kada je imao 12 godina, a baka mu je dala 1.000 dolara, a Erik je uložio novac u Bitcoine, na preporuku svog brata Skota. Mrzio je školu.

– Nisam bio za školu. Igrao sam igrice, i moj život je bio prosječan u tom trenutku. Koliko god da sam pokušavao, nisam imao uspjeha, dobijao sam trojke i bio sam uplašen jer su moji nastavnici moje neuspjehe u školi gledali kao na nešto loše. Jedan profesor mi je rekao da nikada neću biti uspješan ni u čemu i da treba da napustim školu i zaposlim se u McDonald'su.

Erik je unovčio prvi Bitcoin 2013. godine, kada je njihova vrijednost bila 1.200 dolara, i tako isplatio ulog. Sa tim novcem osnovao je internet kompaniju “Botangl”, koja je omogućavala frustriranim učenicima da nađu profesore preko interneta. Prije toga, otišao je u “Starbucks” i ponudio svima kafu ukoliko saslušaju njegovu ideju i daju mu kritike, što je učinilo 20 ljudi.

Ponesen prvim uspjehom, počeo je da se uključuje u start-apove u Silicijumskoj dolini, a sa 15 godina se preselio u San Francisko.

Erik Finman sada ima 403 Bitcoina, koji trenutno vrijede 2.700 dolara svaki, što je ukupno oko 1.090.000 dolara, kao i nešto manjih ulaganja u druge kriptovalute. Kako je rekao za “NBC”, trenutno radi na više projekata, uključujući i lansiranje rakete za NASA-u. I i dalje ne žali što ne ide na univerzitet, prenosi Atv.

Ne propustite