Zagreb želi da promijeni ime Trga maršala Tita: Njegova unuka Saša Broz jednom rečenicom je SPUSTILA VLAST U HRVATSKOJ!

Nostalgija
Zagreb želi da promijeni ime Trga maršala Tita: Njegova unuka Saša Broz jednom rečenicom je SPUSTILA VLAST U HRVATSKOJ!
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić objavio je juče da namjerava da preimenuje Trg maršala Tita u Trg Republike Hrvatske.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić objavio je juče da namjerava da preimenuje Trg maršala Tita u Trg Republike Hrvatske.

Ovaj potez, kako piše hrvatski portal Index.hr, za cilj ima kupovanje glasova u Gradskom vijeću, a izazvao je žestoke reakcije javnosti. Među onima koji su se oglasili povodom preimenovanja trga je i Saša Broz, unuka Josipa Broza Tita.

Titpova unuka na svom Facebook profilu poručila je da bi njen deda “sam skinuo svoju ploču s trga da vidi Rvacku danas”.

– Kao prvo, dragi prijatelji, želim da se svima izvinim, jer se oni koje smo birali ne bave VAMA/NAMA nego čovjekom koji je mrtav 37 godina. Iskreno mi je žao što je očigledno kvalitet života u metropoli manje bitan od imena jednog trga.

Voljela bih da Vas utješim i kažem ‘ajd fala Bogu skinuli ga’ i ta će tema biti stavljena ad akta… izvinjavam se ponovo, jer znam da neće. Nažalost. Lobotomiju ljudima ne možeš da uradiš zabranama, seljakanjem KIPIĆA i TRGIĆA jer vidi vraga i žutog i crnog i crvenog i zelenog… ljudi znaju kako se taj TRG zove i zašto. Oni nostalgični mogu put pod noge pa da prošetaju po nekom od bratskih trgova i ulica u susedstvu ili da odu dalje do Kipra, još dalje do Moskve ili mnogo dalje do Indije.

Tito je otišao u istoriju?!? Ouuuu jeeeeah odavno još debelo za svog života i tamo će ostati siguran od KIPIĆA i TRGIĆA.

Vjerujte mi da bi deda da vidi Rvacku danas sam svoju ploču sa trga skinuo. Odavno.

Na kraju izvinjavam se i zbog neviđenog medijskog terora koji svi zajedno trpimo radi najvažnije sporedne stvari na svijetu – a nije fudbal.

A sad ….. ajmo delati!" – napisala je Broz.

Inače, zastupnik SDS S u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac, koji se smatra jedinim koji bi u ovom trenutku mogao da spreči preimenovanje Trga maršala Tita u Zagrebu tako što bi zaprijetio uskraćivanjem podrške aktuelnoj vladi Andreja Plenkovića, izjavio je danas da se veoma protivi promeni imena centralnog gradskog trga i da je spreman na razgovor o tome.

– Nismo dosad čuli ni jedan argument koji bi opravdavao zahtev za promjenu imena. Svi argumenti dolaze od desnih grupacija. I podilaženje tim grupacijama od kojih su neke ustašofilske, ne može biti dobra politika. I iz tog razloga, mi smo protiv toga da se mijenja – izjavio je Pupovac za portal 24sata.

Ako, kako je rekao, neko navede drugi argument, po kojem postoji neko drugo ime koje bi bilo za tu vrstu trga, o tome se može razgovarati, ali tako da se za Tita nađe drugo, primereno mesto.

Bez tri zastupnika SDS S-a, vlada Andreja Plenkovića nema većinu u Saboru. S druge strane, HDZ je u Zagrebu taj koji ulazi u koaliciju s Milanom Bandićem i mijenja ime trga.  Na tvrdnje da je on jedini čovjek koji može da “spasi Tita”, Pupovac se, prenosi ovaj portal, ironično nasmijao.

– Kao što je u Drugom svjetskom ratu opevano kako je 6. lička spasila Tita, sad je Pupovac taj koji bi trebalo da spašava maršala. No, to je stvar za vrlo ozbiljne političke aktivnosti i razgovora i ja sam u tome spreman da učestvuje – rekao je Pupovac i najavio da će pokušati razgovorima da spriječi ovu najavljenu promenu imena centralnog zagrebačkog trga.

 

Ne propustite