NEĆE DOZVOLITI ZABORAV: Pokojni glumac će dobiti ulicu i spomenik u rodnom mjestu

Nostalgija
NEĆE DOZVOLITI ZABORAV: Pokojni glumac će dobiti ulicu i spomenik u rodnom mjestu
Bio je naša dika i ponos. Otišao je premlad! Svuda nas je predstavljao na najbolji način, uvijek je imao samo riječi hvale za Vlasotince.

U petak,  23. juna u Vlasotincu je sahranjen Bogoljub Mitić Đoša, a mještani su već pokrenuli akciju da pokojni glumac dobije ulicu i spomenik u svom rodnom gradu.

– Bio je naša dika i ponos. Otišao je premlad! Svuda nas je predstavljao na najbolji način, uvijek je imao samo riječi hvale za Vlasotince. Svima nam je značilo kada nas spomene u emisijama. Takav čovjek nije zaslužio da nas iznenada napusti. Kad smo čuli da je preminuo, skupili smo se i odlučili da ćemo od opštine zahtijevati da glavna ulica nosi njegov ime. Mislim da neće biti problema, ali ne znamo kako je to zakonski regulisano.

To je najmanje što možemo da učinimo za njega i njegovu porodicu. U slučaju da nešto krene po zlu i ne budemo do kraja istjerali ideju s ulicom, sigurno će se napraviti njegova statua u prirodnoj veličini. Nećemo dozvoliti da Đoša bude zaboravljen! – navode komšije i prijatelji pokojnog glumca, i dodaju da je u planu i spomenik Đoši, prenosi Telegraf.rs

–Također, priča se,  kako će jedna privatna produkcija snimiti i film o Đoši.

Ne propustite