GRAĐANI NIŠA U NEVJERICI: Ženu umalo ubio tepih koji joj je sa terase hotela pao na glavu (FOTO)

Region
GRAĐANI NIŠA U NEVJERICI:  Ženu umalo ubio tepih koji joj je sa terase hotela pao na glavu (FOTO)
Nišlijka stara 53 godine povrijeđena je oko 16.45 sati juče kada je na nju pao tepih koji je vetar oduvao sa hotela "Ambasador" u najstrožem centru Niša!

Nišlijka stara 53 godine povrijeđena je oko 16.45 sati juče kada je na nju pao tepih koji je vetar oduvao sa hotela "Ambasador" u najstrožem centru Niša!


Prolaznici su pozvali Hitnu pomoć a o incidentu je odmah obaviještena policija, Osnovno javno tužilaštvo u Nišu i građevinska inspekcija. Nakon pregleda u Kliničkom centru u Nišu utvrđeno je da je, na sreću, zadobila samo lake povrede.

- Duvao je jak vetar, žena je prolazila pored hotela "Ambasador" kada je odjednom nešto palo na nju i oborilo je na trotoar. Bio je to jedan od tri komada itisona (tepiha) koji su pali odnekud, sa hotela "Ambasador". Ona je sve vreme drhtala od šoka i držala se rukama za glavu, ali nije krvarila. Tepih je bio natopljen vodom pa je zbog toga bio težak nekoliko kilograma. Mislim da nije pao sa velike visine, jer bi je ubio na mestu - kaže jedan od prolaznika očevidaca, prenosi Blic.

zgrada-3
Očevici svjedoče da je prava sreća da na prolaznike, među kojima je bilo i djece, nije pao najveći komad tepiha koji je bio i najteži.

Hitna pomoć odvezla je povrijeđenu ženu do Kliničkog centra u Nišu gdje su joj, prema prvim infromacijama utvrđene samo lakše povrede. Tragedija je izbjegnuta uz dosta sreće jer je na nju pao najmanji od tri tepiha.

zgrada-2

Prema nezvaničnim informacijama, tepih, koji je bio namotan u rolne, pao je sa drugog i trećeg sprata ovog hotela koji već duže vrijeme ne radi i koji se priprema za rekonstrukciju.

Hotel "Ambasador", svojevremeno jedan od simbola Niša, poslije privatizacije "Srbijaturista" prodat je privatnoj grupaciji za 97,3 miliona dinara juna prošle godine, nakon čega je najavljena njegova rekonstrukcija i ponovno otvaranje.No, radovi na obnovi nisu počeli ni nakon godinu dana od prodaje.


Velika grana pala je juče sa drveta u parku kod Palate pravde i oštetila automat za točenje goriva i  jedno taksi vozilo. Incident se desio oko 7 časova ujutro, kada nije bilo vjetra.

Ne propustite