Vratila se kući sa malom modricom, pa zamalo završila tragično: Ovog ujeda moraju da se paze svi roditelji!

Kiosk
Vratila se kući sa malom modricom, pa zamalo završila tragično: Ovog ujeda moraju da se paze svi roditelji!
Nije neuobičajeno da se djeca vrate kući iz igre u prirodi sa ljubičastim pečatom, ali mnogi roditelji pretpostavljaju da je u pitanju ujed bube ili obična modrica

Nije neuobičajeno da se djeca vrate kući iz igre u prirodi sa ljubičastim pečatom, ali mnogi roditelji pretpostavljaju da je u pitanju ujed bube ili obična modrica. Neke modrice mogu da budu jako opasne, a ova mama naučila je to na teži način.


Kristin i Džoš Donovan iz Masačusetsa odlučili su da javno ispričaju svoje iskustvo nakon što su doktori rekli da je njihovoj misteriozna ljubičasta modrica na koži njihove petogodišnje ćerkice zapravo ujed pauka crne udovice koji može da ostavi užasne posljedice ako se na vrijeme ne reaguje.

modrica-2
Na prvi pogled, mala modrica na zadnjem dijelu noge malene Kejtlin nije izgledala opasno. Ali, kada je prošlo sedam dana, mala modrica za koju su roditelji mislili da je običan ujed insekta, počela je da crni. Doktori su rekli da se to desilo zato što je otrov crne udovice počeo da se širi.

Da stvari budu još gore, osim toga što je dobila temperaturu, doktori nisu mogli da utvrde šta to nije u redu sa jadnom djevojčicom.

- Znali su da se radi o ujedu pauka, ali nisu znali o kojoj vrsti pauka je riječ, pa su joj dali antibiotike – rekla je mama Kristin.

Srećom, ubrzo su otkrili da je u pitanju crna udovica. Otrov ovog pauka rijetko izaziva smrt, ali je 15 puta jači od otrova zvečarke.

Zahvaljujući Kejtlin, koja se ovih dana osjeća mnogo bolje, hiljade roditelja sada zna kako izgleda ujed crne udovice i više nikada neće pomisliti da je ujed insekta bezopasan.

Ne propustite