SCENA IZ ANĐELA KRIJE JEZIVU TAJNU! Milion puta ste ga gledali ali vam je ovaj užas promakao(VIDEO)

Nostalgija
SCENA IZ ANĐELA KRIJE JEZIVU TAJNU! Milion puta ste ga gledali ali vam je ovaj užas promakao(VIDEO)
Kultni film "Mi nismo anđeli" mnogi, između ostalog, pamte i po hitu "Hajde da se drogiramo" koji izvodi izvođač pod imenom Hali Gali Halida.

Kultni film "Mi nismo anđeli" mnogi, između ostalog, pamte i po hitu "Hajde da se drogiramo" koji izvodi izvođač pod imenom Hali Gali Halida. Ali, znate li ko se zapravo krije iza tog neobičnog pseudonima?

Iza tog pseudonima krije se - Goran Bare, frontmen grupe Majke. On je 1991. godine izbacio album "Vo-zdra" na kojem su se mogle pronaći parodije narodnjaka.


Iako je hit "Hajde da se drogiramo" zamišljen kao parodija, uzme li se u obzir Baretova teška životna priča koju je obilježila konzumacija teških droga, ova pjesma dobija potpuno novu težinu.


Nedugo prije izlaska albuma "Vo-zdra" u saobraćajnoj nesreći poginuo je gitarista Majki, Marin Pokrovac, te još dva Baretova prijatelja, Goran Matošević Bratanac i Pavo Pap, što je Baretu veoma teško palo i bespovratno uticalo na bend Majke,prenosi srbijadanas.

Bare je 1995. godine doživio još jednu tragediju kada je izgubio suprugu Mirjanu koja se predozirala manje od godinu dana pošto su dobili sina Mirana. Bare je iste godine uspio da se izvuče i ostavi heroin, mada mu se kasnije vraćao...


Osim "Hajde da se drogiramo", film je obilježila još jedna pjesma sa Baretovog albuma, "Ne pitaj me zašto živim u kafani ja".

Ne propustite