Radite posao koji ne volite? Evo kako da to preživite...

Praktična žena
Radite posao koji ne volite? Evo kako da to preživite...
Zamjeramo nadređenima.

Postoji način da preživimo radni dan na radnom mjestu koje ne volimo...

 

1. Posao koji nam nije baš drag, obično zamjeramo nadređenima da nas ne cijene dovoljno. Istovremeno, mi ne cijenimo svoj posao jer ga ne volimo i pronalazimo mu bezbroj nedostataka. Potrudite se svaki dan pronaći jedan novi pozitivan događaj na poslu, bez obzira je li riječ o atraktivnoj prilici ili nekim naizgled banalnim stvarima kao što je novi aparat za kavu, ugodna temperatura u prostoriji i slično. Svaki dan zapišite što ste uočili pozitivno i pokušajte voditi evidenciju barem 30 dana.

2. Probudite se 15 minuta ranije i u tom vremenu radite ono što volite (osim spavanja). Stvorite ritual od običnih stvari. Pronađite nešto čime ćete započeti dan kao da se pripremate za važan susret s dragom osobom. Pokušajte osvijestiti da vam nervoza i negodovanje zbog još jednog radnog dana šteti. Potrudite se sjetiti da je to vaše jutro i da zaslužujete barem 15 minuta posvećenosti sebi, piše Sensa klub.

3. Svaki dan barem jednoj osobi s kojom surađujete recite nešto lijepo, pohvalite neku aktivnost ili uputite općenito pozitivan komentar za radno mjesto na kojem trenutačno radite. Ne možemo utjecati na druge ljude i njihovo ponašanje, ali uvijek možemo na kraju radnog dana biti zadovoljni svojim riječima i svojim gestama prema drugim ljudima.

Ne propustite