GIF BUTTON

Facebook će nam uskoro udovoljiti: Uvodi opciju koja će oduševiti sve korisnike

Objavljeno:15.06.2017 - 12:18
A A A Times Arial

Jedna od najiščekivanijih opcija na društvenoj mreži Facebook bila je mogućnost da korisnici u komentarima koriste GIF reakcije, a ovih dana administracija najpopularnije društvene mreže odlučila je napokon udovoljiti svojim korisnicima.

Tačnije, nakon nekoliko mjeseci testiranja nove opcije, Facebook je objavio da njihovi komentari napokon podržavaju i GIF-ove, prenosi Mashable.

Počevši od danas, ova opcija će postati dostupna korisnicima širom svijeta, a GIF-ove ćete moći koristiti uz pomoć posebnog taba u komentarima, baš kao i u Facebook Messengeru.

Ipak, postoje i neka ograničenja kada je riječ o dodavanju GIF-ova, jer ukoliko postoji neka posebna reakcija koju želite dodati, a koja nije dostupna na popularnim servisima kao što je Giphy ili Tenor, to neće biti moguće jer ne postoji opcija uploada.

Inače, Facebook ima dugu problematičnu historiju s GIF-ovima, pa iako su ranije postojala brojna ograničenja, korisnici su samo tokom prošle godine podijelili 13 milijardi GIF-ova na Messengeru, što otprilike znači da je svake minute podijeljen jedan GIF.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!