DEVETOGODIŠNJI FABIAN BARIĆ: Dječak proglašen "novim Messijem" ima korijene iz BiH i omiljeni igrač mu je Edin Džeko!

Drugi pišu
DEVETOGODIŠNJI FABIAN BARIĆ: Dječak proglašen "novim Messijem" ima korijene iz BiH i omiljeni igrač mu je Edin Džeko!
Počeo igrati fudbal sa pet godina

Za devetogodišnjeg Fabiana mediji već pišu da je novi fudbalski čarobnjak, a često ga porede sa Lionelom Mesijem. Fabian (9) rodio se u Beču, majka Klaudija je Austrijanka, otac Danijel je iz Nove Bile u Bosni i Hercegovini. Bečki velikani Austrija i Rapid prate svaki korak nadarenog klinca. Veliku pažnju privukao je na prijateljskom meču između Austrije i Juventusa. Iako je bio metar, dva iza odbrambenog igrača, stigao je prije do lopte, ugurao ju je u gol i ostao da leži nakon sudara s golmanom. 

"Nije bitno što sam mali kad imam veliko srce", rekao je devetogodišnji Fabian Barić, nakon što je na prijateljskom turniru zabio Juventusu za 1-0. Igrao je za 'Rapid Future Team' koji je razbio Italijane 5-2.  

"Nigdje nam se ne žuri iz Floridsdorfera, Fabian ima devet godina, još nismo odlučili da pređe u neki drugi klub. Znamo da ga prate Rapid i Austrija Beč, recimo, Austriju smo odbili dvaput u zadnje tri godine", kaže ponosni tata Danijel Barić.

Počeo je da igra fudbal kada je imao pet godina, omiljeni igrači su mu Luka Modrić i Edin Džeko. Iako po stilu igre podsjeća na Mesija, draži mu je Real i Kristijano Ronaldo kojeg obožava.

"Još nas niko iz HNS-a nije kontaktirao, mislim da je još rano. Isto tako, rano je i za odluku Austrija ili Hrvatska. Još je dug put do toga i poziva. Samo da ne bude povreda, sve ostalo je u Božjim rukama", rekao je Danijel.

 

Ne propustite