Ovo su najčešći razlozi zašto vam menstruacija kasni

Porodica i zdravlje
Ovo su najčešći razlozi zašto vam menstruacija kasni
U slučaju ozbiljnijeg problema obratiti se liječniku.

Ako vam je menstruacija neredovna već neko vrijeme, provjerite je li sve u redu s vašim zdravljem i jeste li nedavno prošli stresni period. Svaka bi žena morala imati kalendar na kojem su označeni datumi kada je svaki put dobila mjesečnicu. To je važno kako bi mogla reagirati na vrijeme i u slučaju ozbiljnijeg problema obratiti se liječniku.

Koji su najčešći razlozi kašnjenja menstruacije?

Jasno je kako je trudnoća jedan od njih i mnoge žene kada ne dobiju menstruaciju, zaključe kako su najvjerojatnije u drugom stanju. Ako ste imali odnose bez zaštite najbolje je napraviti test na trudnoću koji može detektirati male razine koje se odnose na hormone trudnoće.

Trudnoća nije jedini razlog zbog čega može izostati mjesečnica, pa su liječnici mišljenja kako je stres jedan od razloga zbog čega je došlo do poremećaja u ciklusu. U trenucima kada čovjek proživljava stres tijelo proizvodi visoke razine adrenalina, pa mozak mora odlučiti koje će funkcije nastaviti raditi, dok će se ostale usporiti.

Zbog toga se tokom stresa povećava protok krvi u mišiće dok se manje važni sustavi usporavaju. Tako može doći do odgađanja menstruacije.

Štitnjača je organ koji isto tako može utjecati na rad reproduktivnih organa i uzrokovati izostanak mjesečnice. Obično se radi o pojačanom radu štitnjače, prilikom čega može doći do gubitka na težini, nesanice i ubrzanog rada srca.

Bilo bi dobro ako uočite da imate neke od navedenih simptoma obratiti se liječniku kako bi vas ako postoji razlog mogao poslati na daljnje pretrage.

Koliko god vježbanje bilo dobro za tijelo, nije dobro pretjerati i tako organizam izložiti pretjeranom naporu. Ako se pretjera s vježbanjem dolazi do smanjenog lučenja estrogena zbog čega bi menstruacija mogla kasniti.

Svatko tko se odluči na mršavljenje treba znati kako proces treba biti postepen bez naglih prijelaza kako organizam ne bi doživio šok. Nagli gubitak težine kao i pothranjenost jedan su od razloga kašnjenja menstruacije i neredovitih ciklusa.

Ako je tako potrebno je pronaći način kako se opustiti i izbaciti iz tijela negativnu energiju.

Ne propustite