Ova mama poludjela kad je vidjela školsku fotografiju svog sina

Mame i bebe
Ova mama poludjela kad je vidjela školsku fotografiju svog sina
To je slika koja najbolje opisuje životni period te je zapravo divna uspomena na dijete.

Ova majka je dobila fotografiju svog djeteta sa savršenim zubićima, umetnutima uz pomoć Photoshopa. Fotograf jako dobro poznaju moć Photoshopa, ali ponekad zaista nije potreban. Primjerice, na fotografiji djeteta iz škole koje se nasmijalo i pokazalo se baš onakvim kakvo jest u tom trenutku, odnosno u tom životnom periodu.

Kada govorimo o školarcima nižih razreda, svaki roditelj jako dobro zna da su u tom periodu njihovi osmijesi uglavnom malo prorijeđeni, bez mliječnih zubića. I to je normalno. To je slika koja najbolje opisuje životni period te je zapravo divna uspomena na dijete.

No jedna mama nije dobila takvu sliku svog školarca. Ona je dobila fotografiju svog djeteta sa savršenim zubićima, umetnutima uz pomoć Photoshopa. I na to je, s pravom, jako poludjela. Ali tek nakon što je dobro istražila što se tu zapravo dogodilo.

 

skoska

 

To se obično događa kada fotografi dođu u školu ili vrtić pa gotove fotografije donesu danima nakon slikanja. Logično je stoga da se u međuvremenu neki detalji bitno promijene, primjerice da se neko dijete ošiša, zaradi šljivu na oku ili mu ispadne zub.

Zato ova mama na prvi mah nije ni skužila o čemu je riječ, ali se ipak sjetila da njen sin zapravo nije imao zubić taj dan kad su se slikali. Potom je malo bolje pogledala grupnu fotografiju i na njoj ugledala rupicu!

"Aha!", rekla je samoj sebi, a potom planula i na koncu se istresla na svom blogu i u poruci koju je naknadno poslala fotografu, a sliku i post možete pogledati ovdje.

 

Svako dijete u toj dobi proživljava svoje trenutke bez zubića i to nikome ne smeta. Prvo zato što su svi u istom sosu, a drugo jer su djeca jako ponosna kada im ispadne zub i počne rasti trajni.

Zašto su ti ljudi onda pomislili da bi mi bili sretniji s fotografijom nekog "savršenog" djeteta sa zubima koji uopće nisu njegovi, ne znam, ali znam da je to nedopustivo jer ovo nije nikakva uspomena. Uostalom, napisala je još na svom blogu ova mama iz Australije, "što time uopće poručujemo djetetu?

Da sa svojim zubićima nije lijep i da je ovakav bolji? Da je mami i tati on sada ljepši? Što bi bilo da smo prihvatili tu sliku, bi li onda naše dijete to shvatilo baš kao da je bolje ovako, umjesto da ga prihvatimo onakvog kakav on jest?"

Zaista, poruka baš i nije lijepa, a kako je mama naknadno doznala, njen sin nije jedini koji se sa službenih fotki sada smiješi s nečijim tuđim zubima.

A iako je to možda pomalo trivijalno - neka ostane poruka koju je ova mama htjela poručiti - kada nam fotografirate djecu, ostavite ih takve kakvi jesu. To je uspomena. Ovo nije.  

sko

 

 

Ne propustite