KUĆNA ČAROLIJA

Ukrasite svoj dom uz upotrebu STARIH FLAŠA

Objavljeno:13.06.2017 - 16:30
A A A Times Arial

Sigurni smo da imate puno praznih flaša koje čekaju da ih bacite u smeće. Međutim, zašto ih ne biste iskoristili i napravili nešto neobično?

Donnosimo vam odlične ideje kako urediti dom uz pomoć starih flaša. 

Terarijumi od plastičnih flaša

Odrežite donji dio plastične flaše i od njega napravite mali terarijum.
22

 

Prekrasna dekoracija

Iskoristite vašu kreativnost da napravite savršenu dekoraciju od vinskih flaša. Sve što trebate je boja i špagica sa šljokicama. 

3

 

 

Fenjer od staklene flaše

Ukoliko odrežete donji dio flaše možete napraviti fenjer kao na slici. Ovo je odlično rješenje za dekoraciju eksterijera. 
4

 

 

Romantične svijeće u vinskim flašama

Pripremite se za romantične trenutke. Na njih ne trebate potrošiti bogatstvo. Sve što trebate uraditi je iskoristiti vaše stare vinske flaše, odrezati njihova dna i staviti svijeću u njih. Onda možete uživati u ostatku večeri.
44

 

Vaza za cvijeće

Spojite tri flaše različite veličine, a iste boje, i stavite u njih cvijeće.
5

 

 

Drzač za narukvice i gumice

Flaše možete iskoristiti i na ovakav način.
6

 

 

Vinske boce kao saksije

Zašto ih ne biste pretvorili u saksije za cvijeće? Staklene vinske flaše su savršene za ovu svrhu. Prerežite ih na pola i posadite sjeme u njih. Kada cvijeće počne da raste, iznenadit ćete se kako odlično izgleda u novoj saksiji. Ako ne želite posaditi cvijeće, onda ga presadite iz drugih saksija.

7

 

Još jedna ideja za saksije

Odrežite donji dio flaše, napunite je zemljom i posadite cvijeće koje želite. Flašu okačite za grlić, tako da biljka raste sa donje strane. 
8

 

Neobične vaze

Odrežite grlić na flaši i dobit ćete interesantan oblik vaze za cvijeće. 
9

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!