SAVEZU PRIJETI SUSPENZIJA: Irci ispostavili račun, bh. savez nema 1.600 eura!

Drugi pišu
SAVEZU PRIJETI SUSPENZIJA: Irci ispostavili račun, bh. savez nema 1.600 eura!
Reprezentacija nije imala vize za ulazak u Irsku

Stonoteniskom savezu Bosne i Hercegovine ponovo prijeti suspenzija od strane Evropske stonoteniske unije (ETTU).

Iako muška seniorska reprezentacija BiH u sastavu Armin Aličić (Vogošća), Admir Duranspahić (Pariz) i Ivan Bobaš (CM Vitez), sa selektorom Vladimirom Ivanekom, sredinom aprila nije otputovala na kvalifikacijski turnir Evropskog prvenstva B divizije u Irskoj, domaćini su u STS BiH ispostavili račun za troškove boravka i smještaja.

"Naša reprezentacija nije imala vize za ulazak u Irsku. Međutim, iako nismo doputovali i boravili, moraćemo platiti 1.600 eura. Problem je što u kasi Saveza trenutno nemamo nijednu marku. Irci su o ovom slučaju obavijestili i ETTU, iz koje smo upozoreni da moramo izmiriti obaveze. U protivnom uslijediće suspenzija, koja između ostalog znači zabranu nastupa svih reprezentacija i klubova na međunarodnoj sceni", kazao je Sead Pašić, sekretar STS BiH.

Iz krovne stonotenske organizacije u BiH ipak se nadaju da će problem riješiti.

"Mi smo u aprilu bili domaćini jednog kvalifikacijskih turnira, ali za žene. Do danas nam reprezentacija Izrael nije uplatila sredstva za troškove. Očekujemo da će to biti uskoro, te da ćemo taj novac odmah proslijediti u Irsku. Objasnili smo im situaciju i nadamo se da će imati strpljenja i sačekati", kazao je Pašić.

STS BiH problem sa suspenzijom imao je i početkom godine, kada nisu imali novca da plate kotizacije za učešće mlade reprezentacije BiH na Evropskom prvenstvu održanom u julu prošle godine u Zagrebu, te godišnju članarinu u ETTU. Sredstva su tada dobili od Ministarstva civilnih poslova BiH.

Ne propustite