Ova žena se porađala s carskim rezom: Kad su doktori vidjeli posteljicu, zatvorili su je i prekinuli operaciju

Mame i bebe
Ova žena se porađala s carskim rezom: Kad su doktori vidjeli posteljicu, zatvorili su je i prekinuli operaciju
Trudnoća je bila sasvim uobičajena.

U julu 2014. godine krenuo je porođaj, a pomagalo je 30 hirurga iz više disciplina, a tu su bile i babice. 

Kristen Terlizi kada je ušla u 28. sedmicu trudnoće, otišla je na ultrazvuk, i tada su stvari koje su se dešavale počele da čude doktore.

Kristen je na porođaju iznenadila doktore

Do tog trenutka, trudnoća je bila sasvim uobičajena. Međutim, rezultati tog poslednjeg ultrazvuka pokazali su da odjednom nema vidljive granice između posteljice, materice i bešike.

Ultrazvuk je iznenadio sve

Ispostavilo se da Kristen pati od poremećaja po imenuplacenta perkreta, prilikom čega placenta raste kroz miometrijum, probija zid materice i može da ugrizi vitalne organe.

Kada su lekari došli do posteljice, otkrili su da se proširila mnogo više nego što su očekivali. Kristen je bila ugrožena, pretila joj je infekcija i spontano krvarenje.

Tada su lekari zaključili da je jedina stvar koju mogu da urade - da prekinu operaciju. Umesto toga su je zatvorili sa netaknutom posteljicom.

krist

U naredna tri dana Kristen je ležala u bolnici i još nije videla svog sina, Lea. Test krvi pokazao je da se Kristen sprema otkazivanje jetre. I kada je Leo napunio sedam sedmica, čekala ju je velika i teška operacija.

Sve je na svu sreću prošlo kako treba. I Kristen i njen sin Leo osjećali su se odlično, a njeno iskustvo sa osobljem bolnice bilo je toliko lijepo da je riješila da tamo volontira.

- Uz mene je sve te teške dane bio čitav tim ljudi koji je navijao za mene, hrabrio me i pazio na mene. Sve to me je ostavilo u pozitivnom šoku - kaže Kristen. Ona danas putuje po Americi i govori o svom iskustvu i motiviše ljude da u većoj mjeri doniraju krv.

 

kris

Ne propustite