ĐOKOVIĆ: Uživam u radu s Agassijem, Andyja potpuno razumijem!

Tenis
ĐOKOVIĆ: Uživam u radu s Agassijem, Andyja potpuno razumijem!
Novak Đoković, nakon prolaska u drugo kolo Roland Garrosa u meču sa Marcelom Granollersom bio je veoma raspoložen.

Novak Đoković, nakon prolaska u drugo kolo Roland Garrosa u meču sa Marcelom Granollersom bio je veoma raspoložen. Kako zbog ubjedljive pobjede, tako i zbog očigledno dobre saradnje sa novim trenerom Andreom Agassijem.

Andre će biti ovde do kraja sedmice, a onda mora da ide. Pokušaću da iskoristim vrijeme sa njim na najbolji mogući naćin. Za sada je sve odlično, sve što mi je objašnjavao, pokazivao radio je na najbolji mogući način. Mislim da je to baš ono što mi je trebalo, pošto on savršeno razumije kroz šta prolazim", rekao je Đoković.

Potvrdio je promjenu metoda treninga, koje mu očigledno gode, sa Agassijem je pričao o raznim situacijama vezanim za tenis. Također je promijenio i neke ljude koji su se time bavili.

Govorio je i o krizi koja ga je zadesila prošle godine. Zaista je bilo čudno to kako sam se osjećao na kraju 2016. To je nešto što sam već prošao u karijeri, ali sam tada uspeo brzo da prebrodim. Ovaj put nije bilo tako, pa sam morao mnogo da radim na svim aspektima. Ali to je život, dobro ili loše, sve se dešava sa razlogom da na kraju evoluira", prenos mozzartsport.com.

Osvrnuo se i na prvog reketa svijeta, te rekao kako razumije Andyj."Potpuno je razumljivo to što mu se dešava. Prošao sam kroz sličnu situaciju poslije US Opena prošle godine. U svijetu tenisa sve se brzo mijenja, jedan turnir ide za drugim... Pobijedio ili izgubio, evo odmah sljedećeg takmičenja."

Ne propustite