Nije odustao kada je bilo teško, sada učestvuje u historijskoj borbi

Borba
Nije odustao kada je bilo teško, sada učestvuje u historijskoj borbi
UFC izazivač u pero kategoriji, Conor McGregor, je progovorio o svom teškom putu prema vrhu svjetskog MMA-ja.

UFC izazivač u pero kategoriji, Conor McGregor, je progovorio o svom teškom putu prema vrhu svjetskog MMA-ja. Prema svemu sudeći učestvovat će u najvećoj borbi u historiji pero kategorije, a prije samo dvije godine je bio na rubu da se ostavi MMA.

"U ovom poslu ste čitavo vrijeme 'gore-dole'. Mnogo puta u glavi imate sumnje i nedoumice, želim li ja to ili ne želim", objašnjava McGregor i dodaje kako je potpis za UFC stigao tek kratak period nakon što je razmišljao o prekidu karijere, prenosi Fightsite.

"Tek kada sam potpisao za UFC sam odlučio da idem 100 posto u to. Izvan UFC-a, financijska sigurnost kod boraca ne postoji. Pa nisam bio siguran što želim raditi u životu... Dobar prijatelj, koji je proživio mnogo ratova unutar kaveza, je bio u teškoj životnoj situaciji pa je to utjecalo i na mene. Sjeo sam i razmišljao što ću, a da u tom trenutku UFC nije nazvao, vjerojatno bih odustao. Tada sam imao već dva MMA pojasa, a razmišljao sam: Mislim da ovo nije za mene. Možda ovo ipak nije za mene. Ako se to dogodilo mom prijatelju koji je bio toliko dobar, a sada se više ne može takmičiti... On je definitivno bio UFC kalibar, ali nikada nije dobio priliku. Sjeo sam i doslovno bio spreman prekinuti karijeru. Nisam trenirao tri ili četiri sedmice. Nikada toliko nisam izostao", priznao je Irac.

Ipak, poziv od UFC-a je stigao, a dvije godine kasnije McGregor je bogat čovjek s prilikom da postane UFC prvak. Vjerujemo da su i fanovi zadovoljni jer Irac nije odustao kada je bilo najteže!

Ne propustite