SANJALI STE RUŽNE SNOVE? Najčešće predskazuju dobre stvari, zbog kojih ćete BLISTATI OD SREĆE!

Kiosk
SANJALI STE RUŽNE SNOVE? Najčešće predskazuju dobre stvari, zbog kojih ćete BLISTATI OD SREĆE!
Razne stravične slike nam svakodnevno dolaze u snu, a nije rijetkost da se mnogi od nas u tim drmatičnim trenucima uplaše pa je teško pregurati noć.

Razne stravične slike nam svakodnevno dolaze u snu, a nije rijetkost da se mnogi od nas u tim drmatičnim trenucima uplaše pa je teško pregurati noć. Ipak, istina je često sasvim drugačija od onoga što nam na san dolazi.
Snovi koji pretkazuju dobro zdravlje često su sumorni i teški, poput onih da ležite u mrtvačnici ili nekome iz porodice idete na sahranu. Ipak, oni zapravo donose dobro zdravlje.
 
Iako u noći tokom REM faza “prođemo” od četiri do šest epizoda snova, većine se ne sjećamo. Od 28 do 42 sna, koliko ih odsanjamo tokom sedam dana, sjećamo se samo dva, tri sna, a ostatak je izbrisan. To nije zato što smo hronično zaboravni kad je riječ o snovima, nego zato što se sna možemo setiti samo ako se probudimo dok sanjamo, dakle usred “priče” .
 
Ako se “film završi” i vi nastavite da spavate, taj san ćete zaboraviti. Pretpostavlja se da se žene mnogo više sjećaju snova nego muškarci upravo stoga što imaju lakši san te se češće bude. Sanjate li više nego obično, to može biti i posljedica hroničnih bolova, skidanja sa antidepresiva ili toga što vam je u sobi prevruće ili prehladno. Sve to ometa san i uzrokuje češće buđenje tokom REM faze, zbog čega se sjećate više snova i vjerujete da sanjate više nego obično.
 
- Nemojte se začuditi ni ako posl nekoliko neprospavanih noći budete ‘nagrađeni’ obiljem živopisnih snova. Ako nedovoljno spavate, npr. od četiri do šest sati, mozak ostaje uskraćen za uobičajenu dozu REM faze. Taj dug dolazi na naplatu u prvoj mirnoj noći u kojoj se konačno možete normalno naspavati. To je noć REM oporavka u kojoj se pomenuta faza produžuje - objašnjava dr. Oskroft.
 
Stručnjaci smatraju da su stresni snovi i te kako korisni jer na površinu izbacuju potisnute probleme koji nas muče, pomažu da shvatimo svoja osjećanja. Uopšteno gledano, takvi snovi su poruka da je vreme da usporite.
 
- Za razliku od stresnih snova i noćnih mora, seksualni snovi nisu pretskazatelj bolesti, nego pokazatelj povećane kreativnosti. Iako se oni javljaju u svim životnim razdobljima, njihov broj raste kako starimo te postaju posebno česti nakon šezdesete - kaže psiholog Ian Valas.
 
Ipak, “vrući” snovi ne simbolizuju ništa vezano za seksualni život, nego su povezani sa povećanom kreativnošću, stoga ih najčešće sanjaju 60-godišnjaci i 70-godišnjaci, koji nakon penzionisanja otkrivaju nove hobije koji im potiču kreativnost.
 
Većina snova se zaboravi ili iščezne tokom dana, ali to nije slučaj i sa snovima o letenju. Njih obično nazivaju lucidnim snovima jer ih ljudi doživljavaju toliko snažno i stvarno da imaju osjećaj da su polubudni. Obično su i svjesni u snu da je u stvarnosti nemoguće sanjati i uživati u snu. Takvi snovi najčešće su vrlo zabavni i živo ih se sjećamo još nekoliko nedjelja.
 
 
Ako sanjate da letite slobodno, visoko ili nisko, koristeći ruke ili noge za upravljanje, nerijetko sa sposobnošću manevrisanja u vazduhu, najvjerojatnije se osjećate vrlo dobro u životu. Velika je vjerovatnoća da ste ponosni na svoje uspjehe na poslu ili kod kuće, ali i da ste zadovoljni sa svojim zdravljem te da vas očekuje dug i uspješan život.
 
Borovnica - Ako ste jeli borovnicu u snu, možete očekivati dobro zdravlje i zadovoljstvo u životu. Ako ste brali plodove borovnice u snu, sve brige koje ste možda i imali ubrzo će nestati.

Div - Ako vam se u snu prikaže div, znači da vas čeka teška bitka između vas i vaših neprijatelja. Ako vi pobjedite diva i on pobjegne od vas, očekuju vas zdravlje i uspjeh. No ako div pobjedi vas, budite na oprezu zbog neprijatelja.

– –>

 

Ne propustite