POTRESAN STATUS OLIVERE KATARINE: "Samo kad bi me se sjetili..."

Nostalgija
POTRESAN STATUS OLIVERE KATARINE: "Samo kad bi me se sjetili..."
lumica Olivera Katarina, koji mnogi pamte po ulozi u najupešnijem jugoslovenskom filmu "Skupljači perja", u kojem su osim nje, glavne uloge igrali Bata Živojinović i Bekim Fehmiju, ali i po glasu kojim je opčinila Evropu i svijet, na Instagramu objavila potresan status uz fotogafijuju na kojoj je i priča o njenom koncertu prije nekoliko godina u "Sava".

Glumica Olivera Katarina, koji mnogi pamte po ulozi u najupešnijem jugoslovenskom filmu "Skupljači perja", u kojem su osim nje, glavne uloge igrali Bata Živojinović i Bekim Fehmiju, ali i po glasu kojim je opčinila Evropu i svijet,  na Instagramu objavila potresan status uz fotogafijuju na kojoj je i priča o njenom koncertu prije nekoliko godina u "Sava".

"Neki misle da je moje vrijeme prošlo. Reditelji, kolege glumci, pjevači. Napunila u ozbiljnim godinama više puta "Sava" centar i Dom sindikata. Odigrala bez problema ulogu u filmu. I sad mogu pjevati, rasplakati, nasmijati. I sad bih mogla igrati dramsku, veliku ulogu u pozorištu, snimati istorijske priče i epohe, pjevati narodu. Samo kad bi dali, pozvali i sjetili se",  napisala je Olivera katarina u kometaru uz fotografiju.

Podsjetimo, za Oliveru Katarinu, film Aleksandra Saše Petrovića bio je ulaznica za svjetsku kinematografiju. Iako njena uloga nije bila velika, pjesme koje je otpjevala u filmu učinile su svoje. Pesma "Đelem, Đelem" odvela je Katrinu do Kana, pariske "Olimpije", gdje je čak 72 puta izlazila pred publiku. O Oliverinom glasu se pisalo svugdje u svijetu, gdje je nastupala. Radio televizija Italije – RAI ju je proglasila za najoriginalniji glas Mediterana.

 

#oliverakatarina#bekimfehmiu#skupljaciperja#jugoslavija#1967

A post shared by JUGOSLAVIJA (YUGOSLAVIA) (@jugoslavija.sfrj) on

 

(kurir.rs)

Ne propustite