KAKO PREBOLJETI...

Da li i ti imaš svoju nesuđenu ljubav ili "što bi bilo da je bilo" osobu?

Objavljeno:19.05.2017 - 20:51
A A A Times Arial

Svaka od nas ima svoju ljubavnu povijest. Možda si s bivšima ostala u kontaktu, možda si ih sve potpuno prekrižila. Što god od toga da si izabrala i kakav god bio tvoj trenutni ljubavni status, vjerojatno negdje u mislima nosiš svoju "što bi bilo da je bilo" osobu.

"Što bi bilo da je bilo" osoba je onaj netko koga se povremeno (ili češće) sjetiš i pitaš se kakav bi ti život bio da ste vas dvoje uspjeli. Možda je u pitanju bivši partner s kojim si iz ovog ili onog razloga prekinula, a možda simpatija s kojom zapravo nikad nisi ni bila. Bilo kako bilo, da ste se našli u neko drugo vrijeme, na nekom drugom mjestu i pod drugim okolnostima, bili bi sretni do kraja života. Ili bar ti tako misliš dok uz jutarnju šalicu kave gledaš kroz prozor i prisjećaš se onog njegovog savršenog osmijeha.

 

Samoosuđivanje

Svoje mišljenje o ovoj temi je za Hello Giggles ispričala Wendy Strgar, osnivačica stranice Good Clean Love i autorica knjige Seks koji funkcionira: Intiman vodič za buđenje intimnog života.

Prema njenom mišljenju, "što bi bilo da je bilo" osoba ulazi u naše misli ako se teško mirimo s nekim odlukama iz prošlosti: "Iako se naizgled čvrsto držimo sjećanja na tu određenu osobu, ono što nas zapravo koči je nemogućnost da krenemo dalje i pomirimo se sa određenim stvarima iz prošlosti".

Ako u prošlosti nisi bila sigurna što želiš, moguće je da si danas predbacuješ što si donijela one odluke koje si donijela, umjesto onih za koje danas smatraš da bi te više usrećile. Ovo se ne odnosi samo na propuštanje potencijalne ljubavne sreće. Slični scenariji odvijaju se u našim glavama i zbog posla, školovanja, odnosa u obitelji ili izgubljenih prijateljstava.

 

Normalna ili destruktivna navika?

Na kraju se sve svodi na jedno važno pitanje: zašto to radimo i koliko je to za nas dobro ili loše?

Strgar smatra da je riječ o "popularnom mehanizmu kojim izbjegavamo potpuno posvećivanje trenutnom životu i partneru". Umjesto da trošiš vrijeme na razmišljanje o onom što je bilo, trebala bi se usredotočiti na ono što je sada i ono što tek dolazi. Zatvaranje u maštarije o prošlim vremenima gubitak je vremena i energije.

Kako prestati?

Ovisno tome jesi li trenutno slobodna ili zauzeta, Strgar savjetuje što poduzeti da bi stavila maštanje pod kontrolu.

Ukoliko ste i ti i tvoja "što bi bilo da je bilo" osoba trenutno slobodni, poduzmi nešto. Da, možda će te odbiti, ali onda ćeš bar znati na čemu si i moći ćeš mirno krenuti dalje.

Ako si u vezi, onda bi te upravo to maštanje moglo dovesti do prekida. Maštanje o izborima za kojima žališ vodi do blokade koja ti ne dozvoljava da živiš izbore koje si donijela. Napuštanje svega što si izgradila s trenutnim partnerom da bi išla za onim za kojim žališ svakako ostaje opcija, ali vrlo rizična. Dobro procijeni vrijedi li tvoja "što bi bilo da je bilo" osoba zbilja tolikog truda.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!