KONMARI METODA

Izgleda li ovako kuhinja u kojoj žena svakog dana kuha: Pogledajte kako mlada Amerikanka sređuje kuhinju po Konmari metodu (VIDEO)

Objavljeno:19.05.2017 - 14:00
A A A Times Arial

Čista kuhinja je od osnovnog značaja za bezbjednost hrane. Tu provodimo veliki dio dana i pripremamo obroke za cijelu porodicu. Uredna i čista kuhinja , ali ne tako praktična za žene koje kuhaju svakog dana! Pogledajte kako je jedna Amerikanka sredila i očistila kuhinju…

Mari Kondo je najurednija Japanka koja inspiriše žene širom svijeta kako lako da srede životni prostor, a pogledajte kako je njen metod primjenila jedna Amerikanka.

Sa željom da sredi kuću poput iskusnih minimalista, žena je izbacila sve nepotrebne stvari iz kuhinje, a zatim krenula sa organizacijom.

Mlada dama željela je da pokaže kako treba složiti stvari u kuhinjskim oramarićima, rasporediti posuđe i spremiti uredne i čiste fioke. Takođe, ona je i primjenila ovaj metod na razvrstavanje namirnica, lijekova i kuhinjskih pomagala.

Međutim, u njenoj kuhinji se nalazi više ormarića u kojima su različito posuđe i začini, pa vjerujemo da bi se domaćica šetala sa kraja na kraj prostorije kako bi imala cjelokupan adekvatni materijal za pripremu ručka.

Čini se da ideja mlade Amerikanke i nije tako praktična – pogledajte video pa sami procjenite!

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!