NEVJEROVATNO OTKRIĆE

SVEMIR KRIJE STRAŠNU TAJNU: Paralelni svijet zaista postoji, a ovo je dokaz (VIDEO)

Objavljeno:17.05.2017 - 15:10
A A A Times Arial

Već godinama naučnici istražuju područje 'Hladne tačke', koja je udaljena od Zemlje oko 1,8 milijardi svjetlosnih godina.

Mjerenja svemirskog pozadinskog zračenja pokazala su da je to područje hladnije od okoline za 0,00015 stepeni Celzijusa.

Istraživači smatraju da je hladnije zato što sadrži čak 10 hiljada galaksija manje od svog okruženja. Međutim, nova studija pokazuje da je 'Hladna tačka' dokaz paralelnog svemira.

"Ne može se u potpunosti isključiti da je 'Hladna tačka' uzrok neobične fluktuacije, odnosno kolebanja određene pojave oko njene osnovne tendencije u kretanju", izjavio je Tom Šenks, astrolog na engleskom univerzitetu Durham".

"Ono što je najuzbudljivije je da je ta tačka nastala posle sudara između našeg i drugog svemira, koji još istražujemo. Ako detaljnija analiza to potvrdi, onda bi 'Hladna tačka' mogla da bude prvi dokaz za postojanje paralelnog svemira", tvrdi Šenks.

'Hladna tačka' mogla bi da otkrije da naš svemir sadrži beskonačan broj paralelnih svemira koji sadrže beskonačan broj stvarnosti.

Astronomski stručnjak Stjuart Klark tvrdi da su ovi mnogobrojni svemiri jedan pord drugog u višim dimenzijama koje naša čula nisu u stanju direktno da percipiraju i da svaki alternativni svemir nosi sopstvenu verziju stvarnosti. 'Hladna tačka' inače nastala je prije više od 13 milijardi godina.

 

(24sata.hr)

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!