Uradite ovih pet poteza i smanjite šansu OD DOBIVANJA RAKA DOJKE!
4. Jedite zdravo
Za zdrav život ključna je i zdrava prehrana, a onkolozi posebno preporučuju namirnice s visokim postotkom vlakana poput povrća, voća i cjelovitih žitarica. Trebalo bi ograničiti unos crvenog mesa, kao i slatke hrana i pića, a ne preporučuju se niti namirnice poput sira i punomasnog mlijeka.
Analiza 15 različitih studija pokazala je da su najmanji rizik od dobivanja raka dojke imale žene s najvišim unosom povrća i voća. Pritom treba znati da najviše blagodati uživaju dame koje su zdravo jele od djetinjstva, te su nastavile s tim navikama i u odrasloj dobi.
Osobito se preporučuje konzumacija voća i povrća bogatima karotenoidima koji se nalaze u mrkvi, buči, slatkom krumpiru, rajčici, dinji, ali i u tamnom zelenom lisnatom povrću poput špinata i kelja.