PEREZ PRAVI NOVE GALACTICOSE: Ovo je sedam želja Kraljeva!

Drugi pišu
PEREZ PRAVI NOVE GALACTICOSE: Ovo je sedam želja Kraljeva!
Na popisu poznata fudbalska imena među kojima čak dva golmana

Real Madrid kao i svaki prelazni rok, sigurno neće mirovati ni predstojećeg, a španski novinari su pronašli listu od sedam imena koja bi, barem neka od njih, mogla doći na Santiago Bernabeu.

Listu tako čine David De Gea, Gianluigi Donnarumma, Leonardo Bonucci, Eden Hazard, Antoine Griezmanm, Kylian Mbappe i Paulo Dybala.

Aktuelni prvak Evrope, navodno je prvi 'pik' mladog francuskog talenta Mbapea, De Gea ne skriva osjećanja prema rodnoj Španiji već dugo vremena i navodno je dobio zeleno svjetlo od sadašnjeg kluba Manchester Uniteda, a Griezmann je takođe voljan pristupiti Kraljevima – barem prema pojedinim navodima. Ali, ostatak s ove impresivne liste neće biti jednostavno dovesti.

Iako Real ne oskudijeva u novcu, igrači poput Mbappea bi ih mogli stajati 100 miliona eura, pa je pitanje koliko će ostati za ostale, a svakako ne treba zanemariti činjenicu da su vezani ugovorima na duže vrijeme.

Realov predsjednik Florentino Perez je poznat kao tvorac takozvane ideje 'Galacticosa', odnosno težnje za dovođenjem renomiranih međunarodnih imena, a s obzirom na miran protekli prelazni rok (zbog UEFA-inih zabrana), valjda jedva čeka da se vrati starim navikama, pišu mediji.

Ako uopšte ijedan ili dva igrača s navedene liste zaista dođu, to će biti veliki posao, a dio sredstava bi se namaknuo i od prodaje pojedinih igrača.

Morata i Rodriguez bi, naime, mogli da napuste Santiago Bernabeu jer nisu u prvom planu, a zainteresovani su bili engleski klubovi, pa ostaje da sačekamo rasplet situacije.

Cijena za ovu dvojicu zasigurno neće biti mala, moglo bi se uprihoditi više od 100 miliona eura, a premijerligaši imaju novca.

Ipak, sve je to zasad u sferi nagađanja.

Ne propustite