Trudnoća i problemi o kojima niko ne govori

Mame i bebe
Trudnoća i problemi o kojima niko ne govori
Jedan od najljepših osjećaja za jednu žene jeste trudnoća i sama činjenica da ćete uskoro postati majka. Dolazak djeteta na svijet je svakako pravi izazov za oba roditelja.

Jedan od najljepših osjećaja za jednu žene jeste trudnoća i sama činjenica da ćete uskoro postati majka. Dolazak djeteta na svijet je svakako pravi izazov za oba roditelja. 

Trudnoća je iskustvo koje se ne može mjeriti ni sa čim. To je razdoblje u kojem žene doživljavaju i prolaze kroz razmne promjene, tijelo se mijenja a u vama raste novi život. Sve je to lijepo i čudesno. Međutim, osim pozitivnih stvari tu su i oni negativni trudnički simptomi o kojima malo ko priča. 

Mi vam u nastavku donosimo neugodne simptome o kojima se malo govori:
 

Povraćanje

Jedan od najpoznatijih i nimalo ugodnih simptoma od kojeg žene često pate u ranom stadiju trudnoće je povraćanje. Osobito je poznata tzv. jutarnja mučnina koja, nažalost, ne bira ni mjesto ni vrijeme pa mnoge trudnice imaju problema kad se nalaza na javnim mjestima.

Pozdravite se sa stopalima

Kako vaš trbuh raste, vaša se savitljivost smanjuje više ne možete dotaknuti ni koljena a kamoli stopala. Pedikura, lakiranje noktiju na stopalima i brijanje bikini zone pretvaraju se u izuzetno teške i naporne aktivnosti. 

Slinjenje 

Stalno pljuvanje i slinjenje poput deve totalno je odvratno, ali to je nažalost još jedan od čestih neugodnih simptoma u trudnoći. 

Nekontrolisano mokrenje 

Malo smijanja i vaš bi mjehur već mogao popustiti. Kašalj, kihanje i slični podražaji također bi mogli potaknuti nekontrolirano mokrenje a jedino je rješenje često pražnjenje mjehura i nošenje rezervnog para donjeg rublja sa sobom kamo god pošli. Osim toga, zbog dobivanja na težini i brzog  umaranja velik se broj trudnica susreće i s pojačanim znojenjem prepona, što je još jedan od razloga za rezervni par gaća koje ćete nositi sa sobom u torbi. 

Goleme grudi

Na početku rast grudi može se činiti kao pozitivan simptom, osobito ako ste oduvijek željeli imati veće. No kako trudnoća napreduje, vaše grudi postaju sve veće i veće, bradavice postaje sve veće i tamnije, a vi ste u bolovima. Niste se ni snašli i već se nalazite u trgovini donjeg rublja u potrazi za novim i većim grudnjacima. 

Problemi s kožom

Možda ćete se zapitati gdje je taj trudnički sjaj o kojem svi govore. Prištići, smeđe mrlje, svrbež kože... samo su neki od učestalih kožnih problema koji muče mnoge trudnice. Jednog ćete se dana probuditi, pogledati u ogledalo svoje naduto tijelo i pomisliti 'tko je ta osoba'? 

Zatvor

Bez obzira na to koliko pažnje posvećivali prehrani, ponekad u trudnoći ništa ne pomaže protiv zatvora. Taj problem može biti vrlo neugodan, osobito ako je popraćen i hemoroidima, koji su također vrlo učestala pojava kod trudnoće. 

Emocionalna preosjetljivost 

Na svaku riječ vašeg muža vi reagirate vrlo temperamentno, što i nije čudo s obzirom na to da vam hormoni u trudnoći doslovno luduju. Kao da ste neprestano u PMS-u, a to nije nimalo ugodno ni vama ni ljudima oko vas. 

Stomatološki problemi 

Trudnoća može izazvati i niz problema sa zubima. Trudnički gingivitis i razne bolesti desni su uobičajene nuspojave tokom trudničkih dana.

Noćno znojenje
Kod trudnica noćno znojenje može biti toliko snažno da ćete se osjećati kao da vas je neko zalijao kantom vode. 

Pojačana dlakavost

Zbog "divljanja" hormona, kod nekih žena u trudnoći se pojavi i pojačana dlakavost na raznim mjestima, a osim na vaginalnom području, dlake bi se mogle pojaviti i na guzi, ramenima leđima. Problem je što zbog rasta trbuha depilacija u trudnoći postaje prava avantura. 

Podrigivanje

Podrigivanje u trudnoći češće je nego inače, a mogu ga izazvati sve vrste hrane i pića. 

Krvarenje iz nosa 
Trudnice se često susreću i sa problemom krvarenja nosa tokom trudnoće, čak i ako nisu imale takve probleme u djetinjstvu.

Vjetrovi
Jedan od najneugodnijih simptoma tokom trudnoće jeste ispuštanje vjetrova. Ova pojava je kod trudnica česta i neugodna jer ne mogu kontrolisati. Kako beba raste, položaj crijeva se mijenja pa to može izazvati vjetrove.

S kojim ste se vi neugodnim simptomima borile tijekom trudnoće?

Ne propustite