PRESTANITE BITI AMATERI: Za ove "SKRIVENE" mogućnosti Facebooka, sigurno niste znali

Internet
PRESTANITE BITI AMATERI: Za ove "SKRIVENE" mogućnosti Facebooka, sigurno niste znali
Facebook je u svojim počecima bio poprilično jednostavna društvena mreža koja se sastojala od jednostavnog profila s osnovnim informacijama, a generiranje sadržaja je bilo jako sporo pa ste na zidu danima mogli vidjeti iste vijesti.

 Pogledajte je li vam se netko logirao u profil i dodatno ga zaštite

Šanse da vam se netko ulogirao u vaš Facebook profil, osim ako niste negdje jako pogriješili pa ostali ulogirani na nekom javnom računalu, poprilično su male. No, ako ipak sumnjate da je to netko učinio bez vašeg znanja, tu ćete informaciju dobiti ako odete u postavke (settings) i unutar "Security" menija vidite vaše zadnje sesije - informacije kada i gdje ste se spajali te s kojeg preglednika ili uređaja.

Facebook također ima i opcije kojima možete dodatno pojačati sigurnost korisničkog računa, a sve se nalazi u postavkama > sigurnosne postavke (settings > security). Tu možete dodati dopuštenje za spajanje na račun preko emaila (login approvals), SMS poruke i slično. Svakako vam toplo preporučujemo da uključite sve ove opcije jer vam se ubuduće nitko neće moći spojiti na račun čak i ako zna vaše korisničko ime i lozinku.

 Prijenos datoteka i novca putem Facebook Messengera

Ako otvorite Facebook Messenger, u donjem meniju ćete vidjeti ikonu spajalice za papir koja vam omogućuje da otvorite prozor za upload datoteke direktno s računala. Tu istu datoteku možete poslati bilo kojem Facebook prijatelju.

Osim raznih datoteka, putem Messengera sada možete slati i novac. Ova opcija omogućuje izbjegavanje skupih naknada kada se novac prebacuje na račune izvan zemlje, a korisnici popularne aplikacije dobiju obavijest svaki put kada valute koje inače koriste imaju povoljniji tečaj. Kompanija za transfer novca TransferWise korisniku omogućuje prebacivanje novca i na lokalni TransferWise bankovni račun u njegovoj zemlji.

Ne propustite