KLITSCHKO KAO NOSTRADAMUS: Na USB - u snimio prognozu ishoda meča, stick će ušiti u ogrtač!

Drugi pišu
KLITSCHKO KAO NOSTRADAMUS: Na USB - u snimio prognozu ishoda meča, stick će ušiti u ogrtač!
Osjećam se mlado, gladno, skromno i potpuno sam opsjednut svojom idejom i svojim ciljem

Anthony Joshua i Wladimir Klitschko spremni su za veliki bokserski spektakl, zakazan za subotu, 29. aprila na Wembleyu.

Britanski bokser (27) braniće titulu Međunarodne bokserske federacije od Ukrajinca (41), koji će ući u 29. borbu za svjetski naslov u karijeri. 

Pripremajući se za borbu, Klitschko je napravio zaista interesantan uvod. On je na zvaničnu konferenciju za novinare donio USB stick i rekao da je već snimio svoju prognozu ishoda sutrašnje borbe.

"Ponovo sam izazivač. Osjećam se mlado, gladno, skromno i potpuno sam opsjednut svojom idejom i svojim ciljem, a cilj je da ponovo podignem ruke, kao pobjednik svoje naredne borbe. Toliko sam opsjednut time, da sam pripremajući se za meč shvatio da je život jedan krug. Dobro poznajem svog rivala, vjerujem da znam kako razmišlja, kuda ide, šta će da uradi i kako će borba zapravo izgledati."

Klitschko je u samouvjerenosti otišao i korak dalje.

"Nisam Nostradamus, ali osjećam se toliko snažno u toj svojoj opsesiji, da me je taj osjećaj natjerao da na ovom USB sticku, u digitalnoj formi, zabilježim video snimak svoje prognoze ove borbe. Ovaj stick će biti ušiven u moj ogrtač, koji ću u subotu nositi. Ne pitajte me poslije meča šta je na ovom sticku", dodao je Ukrajinac.

Ko će jedini imati pravo da pogleda taj snimak?

"To će moći samo ona osoba koja kupi taj ogrtač, zajedno sa stickom, a sav tako zarađeni novac biće uplaćen na račun (humanitarne) Klitschko fondacije. Ako, potom, ta osoba bude željela da podijeli snimak na društvenim mrežama, svijet će znati šta je na njemu", objasnio je Ukrajinac.

Joshua je ovaj Klitschkov gest vidio kao mentalnu "igricu" uoči borbe.

"Mislim da je to njegova strategija. Nije mi se svidio način na koji je to želio da predstavi", rekao je Britanac, a prenosi mondo.rs

Ne propustite