ŠEIK OD MALAGE PORUČIO: Smeće katalonsko neće prismrditi trofeju!

Drugi pišu
ŠEIK OD MALAGE PORUČIO: Smeće katalonsko neće prismrditi trofeju!
Barcelona ga je zbog toga prijavila udruzi prvoligaša, nogometnom savezu...

Šeik Abdullah bin Nasser bin Abdullah Al Ahmed Al Thani, iz vladajuće katarske dinastije, biznismen je i vlasnik Malage, a osim nogometnog kluba, omiljene igračke su mu trkaći konji.

Kočijaškim riječnikom ugledni se šeik osvrnuo na rasplet španjolskog prvenstva, u kojem je četiri kola prije kraja u tijeku mrtva trka za naslov između bodovno poravnatih Reala i Barcelone.

 Ali u tom fotofinišu, u prednosti za duljinu konjskog vrata je Real koji u zadnjem kolu gostuje upravo kod neopterećene Malage, a šeik Al Thani je na svom Twitter profilu na brojna pitanja hoće li tada pomoći Barceloni dodatnim zalaganjem, odgovorio:

"Smeće katalonsko neće prismrditi trofeju."

Barcelona ga je zbog toga prijavila udruzi prvoligaša, nogometnom savezu, Vijeću za sport i državnim tijelima za borbu protiv nasilja u sportu. 

 Ovo je bio nastavak skandala koji je počeo izjavom Malagina trenera Michela, Realove igračke legende i jedan od najvećih veznjaka svih vremana tog kluba. On je komentirao čuveni Realov meč iz 1992. protiv Tenerifea, kada je tu momčad vodio Jorge Valdano, također Realov nogometaški velikan. U gotovo identičnoj situaciji kao danas, Real je imao bod više od Barcelone i na poluvremenu je vodio 2:0, ali u drugom dijelu dolazi do preokreta koji donosi titulu Barceloni.

 

Ne propustite