TRAŽITE POSAO? OVAKO SE ON DOBIJA! Šefica uspješne tvrtke otkrila poruku zbog koje je odmah zaposlila pošiljatelja, evo zašto

Biznis
TRAŽITE POSAO? OVAKO SE ON DOBIJA! Šefica uspješne tvrtke otkrila poruku zbog koje je odmah zaposlila pošiljatelja, evo zašto
Svakako pošaljite sličnu poruku osobi za koju biste voljeli raditi

Iako u to vrijeme nije namjeravala uzimati nove zaposlenike, šefica savjetodavne agencije The Muse Kathryn Minshew promijenila je mišljenje kad joj je stigla jedna poruka, piše The Buisness Insider.

Minshew je putem LinkedIna kontaktirao izvjesni Elliot Bell koji je dan ranije odslušao njeno predavanje na jednoj konferenciji. Poruka ju je oduševila i zakazala je sastanak s njim. Par mjeseci nakon toga, Bell je postao direktor marketinga u njenoj kompaniji.

Evo šta joj je napisao u poruci:

'Bok Kathryn,

jučer sam pohodio konfererenciju Women 2.0 i imao sam priliku vidjeti tvoje predstavljanje. Potpuno ste me oduševili ti, tvoj tim i tvoja tvrtka. Proveo sam šest godina u Seamless.com gdje sam radio sa sjajnim liderima kao što je  Jason Finger (kojega dobro poznaješ). Vidim ogroman potencijal u tvojoj kompaniji i volio bih biti njen dio na bilo koji način. Moja stručnost je marketing, a radio sam s tvrtkama s kojima i tvoja firma surađuje. Volio bih ti ispričati više o mojim vještinama i kako bi mogle pomoći tvojooj kompaniji. Čestitam ti na uspjehu i, još jednom, volio bih naći vremena da malo porazgovaramo o kompaniji i tome kako bih mogao pomoći.

Želim ti sve najbolje, Elliot'.

Kathryn Minshew je objasnila šta je se toliko dojmilo u ovoj poruci:

- uključio je nešto osobno (da je vidio njen govor)
- napisao je nešto lijepo o njoj (da su ga oduševili ona i njen tim)
- napisao je da bi želio raditi baš s njom kompanijom
- kratko i jasno je spomenuo svoje radno iskustvo
- naveo je ime zajedničkog poznanika
- nije imao napadan zahtjev, poput polusatnog sastanka odmah slijedećeg dana.

Inače, ovakve poruke, koje se šalju ljudima koje ne poznajemo i koji nisu tražili da im se obratimo nazivaju se 'cold emails', a stručnjaci vjeruju da su vrlo zgodan i uspješan način za traženje posla. Svakako pošaljite sličnu poruku osobi za koju biste voljeli raditi, poručuju, jer ništa ne možete izgubiti: najgore što se može dogoditi je da vam se ne odgovori ili da vas se odbije, a u tom slučaju ste samo u istoj poziciji u kojoj ste ako poruku uopće ne pošaljete. A u suprotnom - dobit ćete priliku.

Ne propustite