Možete li da provalite ŠTA NIJE U REDU sa šakom ovog gospodina? (FOTO)

Kiosk
Možete li da provalite ŠTA NIJE U REDU sa šakom ovog gospodina? (FOTO)
Fotografija koja je mnoge zbunila, dok nisu uočili šta na njoj nije uobičajeno, izazvala je pravu pomamu na internetu.

Fotografija koja je mnoge zbunila, dok nisu uočili šta na njoj nije uobičajeno, izazvala je pravu pomamu na internetu. Na sajtu i aplikaciji "Figure 1", koji služi za objavljivanje slika medicinskog sadržaja, fotografija šaka jednog pacijenta iz Londona je odmah skrenula pažnju svih.
Naime, čovjek ima šest prstiju na obhe ruke, a doktor koji je objavio sliku kaže da mu svi prsti funkcionišu normalno, a da pacijent takođe ima po jedan prst viška i na nogama.

Ovo stanje se medicinski naziva polidiaktilija i nju uslovaljava dominantni, mutirani alel smještene na autozomnom hromozomu. Javlja se kod jedne među 500 rođenih osoba, nekad samo u vidu kože viška, piše Daily Mail.

Čovjek čije su ruke fotografisane, je u bolnicu došao zbog bola u stomaku, a doktor Anan Sagar , je bio iznenađen ovim primjerom potpuno razvijene polidaktilije kod odrasle osobe (jer se obično prst viška uklanja kod novorođenčeta dok još nije skroz razvijen), pa je sve zabilježio svojim telefonom i odlučio da obajvi na "Figure 1" sajtu.

Ukoliko neko ima prste viška, postoji 50 posto šanse da će ga imati i njegovi potomci, a može da se pojavi i spontano, iako niko nikada u porodici nije imao stanje poznato kao polidaktilija.

Ne propustite