Bosanski jezik ubačen u Microsoft Translator

Magazin
Bosanski jezik ubačen u Microsoft Translator
Ukupan broj jezika dostigao je čak 50.

Kompanija Microsoft je na listu jezika za podršku u prevodu u okviru "Microsoft Translator" servisa zvanično dodala tri nova jezika - bosanski, hrvatski i srpski. Uvođenjem tri nova jezika, ukupan broj jezika za koje Microsoft Translator pruža podršku dostigao je čak 50.

"Bosanski, hrvatski i srpski, iako slični po formi i strukturi, pripadaju zemljama sa jedinstvenim historijskim i kulturnim odlikama. Države Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Srbija su značajne turističke destinacije, koje milioni ljudi posjete svake godine. Ove tri zemlje također nude i različite poslovne i profesionalne prilike. Pokretanje ovih sistema za prevođenje, omogućit će ljudima širom svijeta bogatije shvatanje ove tri kulture, i ovog dijela svijeta", navodi se u saopštenju Microsofta.
 
Translator nudi širok izbor jezika koji se govore širom svijeta, i dalje – od Afrike do Azije, Sjeverne Amerike do Evrope, čak i Klingonski. Bez obzira da li Translator koristite putem Bing.com/Translator, preko vašeg desktopa uz pomoć Windows 8 aplikacije, kroz Office, preko Skype Translatora, SharePointa, Lynca, u sopstvenim aplikacijama ili servisima, a uz pomoć Translator API, ili prosto kroz vaše omiljene društvene mreže ili korisničke aplikacije – sada ste u mogućnosti komunicirati na 50 jezika, i imati svoj svijet u sopstvenim riječima.
 

Ne propustite